fredag 27. juli 2018

Ovnsbake laks

Ovnsbake laks

Prøv lakseburger neste gang du fyrer opp grillen! Vi har oppskriften. Baker du fisken i stekeovnen kan du raskt tilberede mat til mange, med et flott resultat. Så hakker du litt nøtter (hasselnøtter) og drysser over før du baker laksen i ovnen.


Ovnsbakt laks er enkelt, godt og det blir nesten ikke oppvask. Jeg bruker alltid steketermometer og tar ut fisken når den er grader. Rens og finhakk hvitløken. Bland olje med limesaft og hvitløk slik at det blir en marinade.


Pensle fisken med marinaden og fordel limeskall, kajennepepper og salt over laksebitene. La det stå og trekke ca. En sunn og smakfull familiemiddag med laks. En oppskrift på ovnsbakt laksefilet med fløte, brokkoli, poteter og cherrytomater. Ha soyasaus og olivenolje over laksen og krydre med litt salt og pepper.


Ha over revet skall og saft av sitron, og bak i stekeovnen i ca. Del avokado, og ta ut stein og kjøttet med en skje. Det er utrulig enkelt og krever få ingredienser, men det er så godt! Når alt berre kan settes i ovnen og middagen lager seg sjølv, så er det også midt i blinken i en hektisk kvardag. Serveres gjerne med pasta, ris eller quinoa.


Laksen kan byttes ut med ørret etter ønske. En lettvint og smakfull rett, som ikke tar lang tid å lage. Skal du ha selskap er dette en rett som er lett å klargjøre på forhånd. Andreas Myhrvold serverer ovnsbakt laks med smørsaus og salat med rettich og agurk. Oppskriftene på tilbehøret ser du nederst.


Lakseformen gjør seg selv i stekeovnen, mens du gjør andre ting. Dette er en gjenoppskrift som er laget for å bruke opp mest mulig av maten og unngå å kaste mat. Prøv deg på en lakseburger neste gang du setter på grillen. Krydre laksen lett med salt (husk at skinka også er salt) og pepper og rull en skinkeskive rundt hver laksestykke.


Legg laksen over i en liten ildfast form smurt med litt olje. Drypp litt olje på toppen og stek laksen ved 2grader i ca. Skyll og rens aspargesbønnene. En god saus setter prikken over i`en på middagsretten, ikke sant? Prøv min ovnsbakte laks med karrisaus, sautert grønnkål og ristet mandel.


Lag rikelig med saus da den passer til all slags sjømat både ren fisk, fiskeburgere og skalldyr. Bland olivenolje, timian, oregano og grønnsaker i en bolle, og ha blandingen over i en ildfast form. Drypp et par spiseskjeer vann over grønnsakene og legg laksestykkene over. Dryss over salt og pepper, og dekk formen med.


Dette er oppskriften som Reneé Fagerhøi mener gir oss den beste varianten. Ha hakket spinat eller frosne spinatputer i en gryte og tilsett creme fraiche, Snøfrisk og finhakket hvitløk. Varm opp og rør godt sammen.


Ovnsbake laks

Salte og pepre fisken og ha utover spinatblandingen. Dette er en rask pastarett som vi tror fort blir en favoritt rundt middagsbordet. Den tar ikke mer enn minutter å lage. En enkel og fin middagsutfordring for husets ungdommer å prøve seg på.


Gni hele fisken inn med salt, pepper og olivenolje. Fyll laksen med hele sitroner i skiver, laurbærbla friske urter (rosmarin, basilikum, timian. salvie, persille), 2-stilker sitrongress og hel hvitløk delt i to. Kvardagen er i gang og middagane skal på bordet etter en lang dag på jobb.


Da er det heilt topp med såkalte kvardagsmiddager som både er raske, enkle, næringsrike og mettande. Skjær evt snitt i skinnet. Laks i form med grønnsaker og fløte er en slik middag, den er så simpel, men samtidig veldig god. Laks er blitt hverdagskost, i hvert fall her til lands.


Både takket være lave priser i fiskedisken for hel fisk og filet, og god tilgjengelighet for ferskpakket filet. Vær forsiktig med varmen Ingen behøver lenger servere laksen ihjelkokt eller stekt til den er knusktørr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg