torsdag 12. juli 2018

Baby forkjølelse

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene.


Check out For The Baby.

Forkjølelse hos spedbarn. Gode håndvaskrutiner kan derfor redusere antall forkjølelser. Små barn puster mest gjennom nesen, og derfor er det slitsomt for dem å bli forkjølet. En forkjølelse kan også utvikle seg til ørebetennelse, astma eller falsk krupp. I tillegg til symptomene nevnt over kan man få tett og rennende nese ved forkjølelse.


Det finnes mange virus som forårsaker forkjølelse. Når du er forkjølet, er luftveiene fulle av virus. Når du nyser, spres viruset i luften med ørsmå dråper.


Andre kan puste inn disse dråpene.

Det er ikke moro å være forkjølet, og man synes litt ekstra synd på de aller minste. Her er hjelpen du trenger. Plusstid gir deg seks tips som hjelper. Feber er et vanlig symptom hos barn.


I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon. C er for eksempel vanlig ved forkjølelse , og barn kan også få feber uten å være særlig. Større barn har hoste, mens spebarn ofte ikke hoster så mye ved forkjølelser.


Hvis barnet fryser eller er ute i kaldt vær, gir ikke dette i seg selv forkjølelse , men motstandskraften mot smitte kan nedsettes hvis man blir kald. Først og fremst – drikk væske regelmessig. Det lindrer irritasjon i svelget og gjør slimet lettere å hoste opp. Sukkerfrie halstabletter og -pastiller kan brukes for å lindre sår hals, og er praktisk hvis man er på farten eller ikke har drikke for hånden. Noen barn kan hoste til de brekker seg.


Slike brekninger er ufarlige. Barn med forkjølelse hoster ofte. Noen virusinfeksjoner kan gi hoste i opptil et par måneder uten at barna har andre plager. Mange barn har gjentatte luftveisinfeksjoner med snue, hoste og feber.


Så godt som hele befolkningen rammes en eller flere ganger i året av forkjølelse. Spedbarn (under måneder) blir sjelden forkjølet. En vanlig forkjølelse går normalt over av seg selv etter en ukes tid.

Jeg hadde blitt hjemme. De kan bli smittet selv om de ikke blir holdt, og det er ikke noe gøy med en forkjølet baby. Man vet aldri helt sikkert hvilket virus det er snakk om, med mindre man er testet, og et virus som gir milde symptomer hos voksne og barn, kan være alvorlig for de helt minste.


Plagene kan være like, men det er noen forskjeller på de to sykdommene. Symptomer på forkjølelse hos spedbarn er som regel tett nese, hoste og muligens litt feber. Som oftest vil nybakte foreldrene oppleve dette som svært dramatisk.


Da er det bedre å kontakte lege en gang for mye disse første månedene. En regel sier at man bør kontakte lege hvis en baby har feber og er under måneder. Generelt blir du mye dårligere ved influensa enn ved en forkjølelse , og symptomer som høy feber, smerter i muskler og led hodepine og slapphet er mer intense, sier Storfjell-Olven. Det er viktig å huske på at penicillin og andre antibiotika ikke hjelper mot forkjølelse , ettersom forkjølelse skyldes virus, legger hun til.


Som regel varer infeksjonen bare noen dager, men kan være riktig så plagsom når den er der. Sønnen min er forkjølet med snørrete nese og litt hosting. Til vanlig sover han ute, men kan han ligge ute nå som han er forkjølet? Svar: Så lenge at han ikke har feber og er syk kan han ligge ute slik som han pleier. PHYSIOMER tilbyr naturlige og effektive produkter når nesen er tett, renner eller klør, uavhengig av om det handler om forkjølelse , allergi, bihuleproblemer eller neseoperasjon.


PHYSIOMERs produkter ( Baby , Normal Jet, Strong Jet) består av kun naturlig mineralrikt sjøvann og kan derfor brukes daglig – både av barn og voksne. Dette er et kjerringråd som er til hjelp mot forkjølelse. Det skader i hvertfall ikke å prøve.


Les mer om forkjølelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg