torsdag 5. juli 2018

Symptomer diabetes 2

Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt. Men symptomene kan utvikles veldig sakte, og mange kan leve lenge med diagnosen uten å være klar over det.


Slapp, tørst og sliten er typiske symptomer på diabetes type , mens kraftig vektnedgang og rask dårlig allmenntilstand kan være symptom på type diabetes.

Insulin er et hormon som lages i bukspyttkjertelen og som sørger for at sukkerstoffer i maten du spiser kommer inn i kroppens celler og kan brukes som energi. Dersom du har typiske symptomer på diabetes type- må du naturligvis få målt blodsukkeret. Du bør også få målt blodsukkeret om du har en eller flere risikofaktorer. Kanskje har du gått en stund og kjent på noen vage symptomer.


Dette er vanlige symptomer på type 2. I tidlige sykdomsfaser er det ofte få eller ingen typiske symptomer på diabetes type 2. Se alle symptomerne her, og læs hvordan diagnosen stilles.

Sykdommen skyldes dels nedsatt insulinproduksjon, dels at insulinet virker for dårlig. Den viktigste årsaken til type diabetes er overvekt og usunn livsstil, men også arv kan spille en rolle. Grunnet den gradvise utviklingen lærer man seg ofte å leve med plagene.


Symptomer på diabetes type utvikler seg over måneder til år. Her finner du fakta og informasjon om diabetes type diabetes type , LADA, MODY og generell informasjon om diabetes. Ved diabetes type produserer man insulin, men ikke nok. Sykdommen rammer som regel voksne over førti år, men stadig flere yngre får nå også diabetes type- 2. Arv spiller en stor rolle. Les mer om diabetes type 2. Tradisjonelt er diabetes type en sykdom som oppstår i godt voksen alder, men kan nå også sees hos barn og ungdom som følge av økt forekomst av fedme i ung alder.


Pasienter med diabetes type har økt risiko for hjerte-kar sykdom, og data fra det svenske diabetesregisteret viser at ca. En viktig del av behandlingen av diabetes type er derfor å forebygge hjerte- og karsykdom. Sykehusinnleggelse er oftest ikke nødvendig for en person med insulinbehandlet diabetes som klarner raskt opp etter tilførsel av karbohydrater eller bruk av Glucagonsprøyte.


Ved alvorlig hypoglykemi hos personer med diabetes type som bruker blodsukkersenkende tabletter bør lege kontaktes uansett fordi faren for tilbakefall er stor. Vidste du, at du kan have type - diabetes uden at være klar over det? Symptomerne kommer snigende, og ofte opdager man først diabetes , når kroppen har taget skade.

Eventuelt oppdages sykdommen i forbindelse med undersøkelser for kretsløpsforstyrrelser, f. I denne artikkelen ønsker vi å dele symptomer på diabetes du ikke bør ignorere fra nå av. Mangel på insulin, eller motstand mot det, forhindrer cellene fra å absorbere tilstrekkelig glukose for å gi kroppen den energien den trenger for å utføre daglige funksjoner. Det er ikke alltid så lett å vite at man står i fare for å utvikle diabetes , symptomene er oftest diffuse og utvikler seg over tid.


Høyt blodsukker ved diabetes type kan føre til endringer i netthinnen. Mange vet ikke at de har diabetes. Ubehandlet kan dette føre til synstap og til slutt blindhet. Synstap kan forhindres ved korrekt behandling lokalt i øyet (i kombinasjon med god blodsukkerkontroll).


Imidlertid sker udviklingen af det høje blodsukker ved type - diabetes oftest meget langsomt. Derfor vil mange personer med type - diabetes kun have få eller slet ingen symptomer når de får konstateret diabetes eller senere i diabetes -forløbet. Disse faktorene sammen med symptomer som kan være forenlig med diabetes bør føre til at blodsukkeret blir undersøkt. Men både type - diabetes og prediabetes kan derimot forebygges i de aller fleste tilfellene.


Den beste måten å forebygge type - diabetes og prediabetes på, er ved å ha en sunn livsstil der du spiser sunt, er fysisk aktiv og - hvis du er overvektig eller røyker - går ned i vekt og slutter å røyke. Symptomene på diabetes kommer imidlertid ofte akutt med kraftige symptomer , spesielt hos de som utvikler sykdommen i barne- og ungdomsårene. Sykdommen er kronisk, og personer med diabetes type har derfor behov for insulinbehandling hele livet. Noen barn kan også rammes av diabetes type , men det er svært få av dem, ifølge ekspertene. Før var de aller fleste som fikk diabetes type over år.


Den yngste i Norge med diabetes type fikk sykdommen som 9-åring, sier Allgot videre. Arv, overvekt og fysisk inaktivitet er viktige årsaker til utvikling av diabetes type 2. Symptomene er litt diffuse i starten og siden de gradvis blir sterkere så er det ikke så lett for pasienten alltid å skjønne at han er syk. Står du i fare for å få eller har du diabetes type ? Kristiansand kommune har tilbud til deg som ønsker å mestre hverdagen bedre med diagnosen. Her får du muligheten til å møte andre i samme situasjon.


Diabeteskurset er for deg som.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg