tirsdag 31. juli 2018

Fryse ned morsmelk

Det er mange premature eller syke barn som trenger mer morsmelk enn det mammaen er i stand til å produsere. De aller fleste morsmelkbanker trenger flere givere. Dersom du ønsker å bli morsmelkgiver må du ta kontakt med en av melkebankene før du eventuelt begynner å fryse ned melk til dette formålet. Jeg tenkte å fryse ned morsmelk for å kunne bruke senere, og i den forbindelse har jeg et par spørsmål: Hvor lenge kan morsmelk ligge i fryseren? Hva bør jeg oppbevare melken i? Hvis du skal begynne å jobbe igjen, skal på trening eller bare vil gi partneren din en måte å mate babyen på, slik at du kan få sove, kan du pumpe ut brystmelken og lagre den slik at babyen din kan få den når du ikke er der.


Utpumpet melk beholder de fleste av de helsebringende egenskapene, så hvis du må stå over en amming, er det mye bedre for babyen enn en hvilken som helst. På apoteket har de plastbokser beregnet for frysing og oppbevaring av morsmelk fra Avent. De kan settes rett på Avent sin brystpumpe. Et godt tips er å fryse kremfløte du har til overs i istreningsposer, da kan du ha terninger av kremfløte rett i en saus eller en suppe.


Husk uansett å tine fløten langsomt i kjøleskap. Har pumpet ut ganske mye morsmelk , og har til nå brukt isterningposer til å fryse det ned. Da jeg skulle tine det opp forrige helg syntes jeg det ble veldig mye gris med de posene.


Første pose la jeg inni kjøleskapet for å tine, men den lakk. Tror det var fordi det ble små hull der hvor man skal. Ja dere som fryser ned morsmelk , hva kan man oppbevare melken i? Jeg skal snart begynne å jobbe og da må jeg prøve å fryse ned morsmelk til baby. Morsmelken kan lagres inntil 3–dager i kjøleskap. Fryse og kjøle morsmelk.


Bruk rene beholdere. Deretter kan den fryses direkte oppå annen frossen morsmelk for å samle opp. Spørsmål: Hvordan og i hva kan jeg fryse morsmelk ? Må den fryses helt fersk, eller kan den ha stått en dag eller to i kjøleskapet?


Kan jeg etterfylle med fersk morsmelk i samme beholder som det som allerede er fryst? Hvis den skal oppbevares lengre enn det, br den settes i fryser eller. Du kan fryse ned kokt kjtt eller fisk for seg, eller du kan blande kjtt eller fisk. Sv: frysing av morsmelk Fikk bekjed på morsmelksentralen at jeg skulle fryse umiddelbart det jeg hadde pumpa og deretter fylle på når jeg pumpa neste gang. Første gang jeg leverte fikk jeg beskjed om å sette mm i kjøleskapet (ikke i døra) til den ble kald og deretter fryse den (den kunne stå max et døgn) så det går nok helt fint.


Morsmelk er det beste vi kan gi til syke og for tidlig fdte. Men for å være på den sikre siden, bør du starte pumpingen i god tid og fryse ned mye mer enn du vet barnet kommer til å klare å spise mens du er borte. Dere som har fryst ned morsmelk , hva har dere fryst det ned i? Må man ha spesielle flasker eller bokser?


Veslejenta er dager gammel nå, og har lagt på seg 3gram den siste uken, så nå har jeg begynt å tenke på å bygge opp et lite lager av morsmelk i fryseren, så jeg av og til kan gå ut uten barnet. Men noen melkeku er jeg ikke akkurat, så når jeg pumper, er det ikke mye jeg får ut hver gang. Media har ikke skrevet mer om dette så regner med at han må være i trygge hender hos barnevern da.


Hva kan jeg bruke ved å fryse ned morsmelk ? Går det ann å bruke sånne små beger med plastfolie over eller må det være 1 tett? Isåfall, har dere noen. Ifølge offentlige retningslinjer anbefales det at melk til fullbårne barn oppbevares i dypfryser på -grader i inntil seks måneder. Oppbevaringstidene har noe strengere krav for premature og syke nyfødte. Til disse barna bør ikke melken lagres mer enn tre måneder, sier Sigstad.


BufretLignendeMen du kan fryse ned morsmelken din i isbitposer, slik at det blir små og lette å tine. Da kan du tine etterhvert som du trenger. Det foresvever meg å være kjekt å fryse ned porsjonspakker med morsmelk til grøten i sånne isbitposer som flere av dere har nevnt. Dersom den skal oppbevares lengre, bør den settes i kjøleskap eller fryses så raskt som mulig. Melk som fryses raskt beholder næringsstoffene bedre og det er mindre sjanse for bismak på melken.


Fersk morsmelk er holdbar i kjøleskap (grader) i 3-døgn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg