onsdag 11. juli 2018

Mensmurring og blødning gravid

Svangerskap og blødninger hører ikke sammen, selv om det skjer ganske ofte. En blødning bør alltid sjekkes opp. Den kan bety ingenting, eller noe alvorlig.


Som regel sjekkes blødninger med ultralyd for å finne årsaken. Det er ikke alltid at gravide blir henvist til ultralyd for små blødninger som antas å være ufarlige. En vanlig og ufarlig årsak til blødning helt tidlig i svangerskapet er implantasjonsblødning - at du blør litt når det befruktede egget fester seg i livmorens slimhinne. Blødning fra skjeden og menstruasjonsliknende smerter, særlig i tidsperioden 6. Mensensmerter og gravid. Men dersom smertene øker og kommer i kombinasjon med blødninger, kan det være tegn på en spontanabort.


En spontanabort kan begynne med mensmurringer, og vil være fulgt av blødninger. Jeg er på rugedag og har fått mensmurringer. Det jeg da lurer på er om det er noen av dere som kjente veldig på det, men likevel ble gravid ? Har gått gjennom flere forsøk som har endt med blødning. Er så sykt redd for at det skjer igjen.


Jeg blør ikke så mye, men har kommet når jeg har tisset og litt i bindet. Ved å fortsette å bruke denne hjemmesiden godkjenner du bruken av cookies. Samboeren og jeg hadde samleie 1 1 og Januar. Den Februar begynte det med noe mensmurring nå og da og jeg trodde mensen var rundt hjørnet.


Februar(akkurat en mnd siden sist mens) kom, men ingen mens, bare murring nå og da. Februar kun murringer av og til, noen ganger middels sterke, ingen blødning. Og så teit at du ikke fikk UL med det samme i dag!


Fælt å måtte vente til i morgen på svar. Klem til deg, håper du får se et bankende hjerte i morgen! Men det er aldri gøy å se blod når man er gravid. Det er alltid lurt å ta kontakt med lege for å avgjøre hvilken type blødning du har.


Ved blødning de siste tre månedene av svangerskapet legges den gravide direkte inn i fødeavdelingen på sykehuset. Det yngste barnet er ni måneder. Vi har ønske om et barn til, og vi bruker derfor ikke prevensjon.


Jeg har ikke fått tilbake menstruasjonen, men for en uke siden hadde jeg en liten blødning. Etter dette har jeg kjent på mensmurringer, men mensen kommer ikke. Bare en dråpe i bindet og litt når jeg tørker meg. Gått å tørket meg gjerne gang i timen, for å se om det er mer blo men bare litt friskt blod på papiret. Har litt mensmurring , men dette har jeg hatt fra dag 1. Fikk konstatert overgangsalder for et par måneder siden og fikk Trisekvens.


Alle mine plager forsvant og blødningen kom på 1. Så første brett var en suksess. Kjente typisk mensmurring i går kvel s. Jeg har morgenkvalme, ømme bryster og vondt i hodet veldig ofte, og lurer på om jeg kan. Føler meg oppblåst, har ømme bryster og må tisse ofte. Kan jeg være gravid ? Har fått ømme bryster og vondt i underlivet, men merker ikke kvalme. Klarer ikke spise mat, kaster opp.


Blødning i graviditeten inddeles i tidlig blødning (frem til uge 12) og sen blødning (fra uge og resten af graviditeten). Blødning under graviditeten kan have mange forskellige årsager, som alle kan udløse en række symptomer: Implantationsblødning skyldes, at det befrugtede æg sætter sig fast i livmodervæggen. Blødning er mildest talt ikke lige det, du forbinder med en graviditet.


Men faktisk bløder mange en lille smule undervejs i forløbet. Her fortæller jordemoderen dig, hvornår du skal være på vagt, og hvornår du kan tage den en lille smule mere med ro, hvis det sker for dig. Hvidsten forklarer at sædcellen kan leve i opptil fem dager, slik at du også kan bli gravid dersom du har hatt sex i dagene før eggløsning. Egget kan leve i egglederen opp til to døgn, så du har litt tid på deg. Det er ikke slik at du må kaste alt og ha sex med en gang du får eggløsning, sier hun.


Men den gangen ble jeg kvalm og starta og kaste opp rett etter IKM. Dette resulterte i en nydelig jente.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg