mandag 2. juli 2018

Søvnproblemer barn

Tyngden og den omsluttende effekten av en vektdyne kan bidra til bedre og dypere søvn. Kjøp din vektdyne her og få gratis frakt! Flere tusen har fått tilbake nattesøvnen.


Prøv Sleepwell Forte til halv pris! Få fjernet søvnproblemer på min. Nyhet: Melatonin er endelig reseptfritt i Norge.

Nøkkelen til en god natts søvn – Prøv nå! Noen barn vokser av seg søvnproblemene, men alvorlige søvnvansker kan vare i lang tid. Barn som får mareritt eller går mye i søvne, vil vanligvis vokse av seg disse problemene ved tiårsalder. Barn som har problemer med å sovne eller å forbli sovende natten gjennom, kan ha et søvnproblem.


Men det er ikke slik at alle barn som av og til våkner om nettene eller er urolig ved leggeti trenger behandling. Denne brosjyren er ment for barn uten helseproblemer over to år gamle. Et barn kan ha søvnproblemer hvis det har ett.


Et økende antall norske småbarn har skjerm på barnerommet – dette er ikke den beste løsningen hvis barnet har søvnproblemer. Mørkeredsel er også et vanlig problem hos større barn.

La gjerne barnet ha et nattlys på soverommet, men vær klar over at det kan være uheldig for melatoninproduksjonen å sove i fullt lys hele natten. Psykiske årsaker til søvnproblemer. Et bekymret barn har vanskelig for å falle til ro om kvelden.


Hvordan de har det emosjonelt påvirker søvnen i stor grad. Ut fra rapporter fra barn og foreldre har mellom og av alle barn søvnproblemer , men vi mangler oversikt over den generelle forekomst av søvnforstyrrelser. Både søvnproblemer og søvnforstyrrelser opptrer betydelig hyppigere hos personer med utviklingsforstyrrelser, psykiske vansker og kroppslige lidelser enn i andre grupper ( 8).


Barn har et større søvnbehov enn voksne. Voksne trenger seks til ni timer søvn i døgnet for at hjernen skal få håndtert dagens inntrykk på en god måte. Søvn hos barn forsterker både skjelett og immunsystem, og trengs for at barn skal vokse.


Søvnproblemer hos barn kan lett bli et problem som gir søvnmangel til hele familien. Behandling av søvnproblemer har som mål å gjøre at man får gjenopprettet normal søvn, eller i det minste at man får nok søvn. Dersom søvnforstyrrelsen har en eller flere bakenforliggende årsaker (sekundær insomni) er det viktig at man finner ut hva disse er slik at man får behandlet dem først. Når barn har begynt med fast føde er ikke lenger måltider på natten nødvendig.


Regn med noen slitsomme kvelder eller netter, men det er vel verdt strevet. For å lykkes må foreldrene være enige og støtte hverandre. Sammenheng mellom søvnproblemer og skoleprestasjoner hos barn i barneskolealder. Forskere fra Norce-Bergen, Universitetet i Bergen og Nasjonal kompetansetjeneste for søvnsykdommer undersøkte i denne longitudinelle studien langtidseffekten mellom søvnproblemer og skoleprestasjoner hos barn i barneskolealder. Videobasert selvhjelp ved søvnproblemer.


Med støtte fra ExtraStiftelsen har psykolog Magnus Nordmo laget et selvhjelpskurs basert på kognitiv terapi for mestring av søvnproblemer.

Det anbefales å se alle videoene i rekkefølge, for du finner grunnleggende informasjon i de første filmene. Følelser og inntrykk skal bearbeides, og du som forelder kan hjelpe dem til å få ro i kropp og hode. Mange barn vil ha faser med søvnproblemer i oppveksten. Faglig veileder for barne- og ungdomspsykiatri Del 1: Diagnostikk og utredning. Gjennom påvirkning av foreldre- barn -forholdet vil søvn også indirekte få betydning for barns og unges utvikling.


At vel halvparten av foreldrene til barn med autisme selv ber om hjelp for barnets søvnproblemer , tyder på at disse er et stort problem for resten av familien. Barn kan ha de samme typer søvnproblemer og søvnsykdommer som voksne. I tidlig barnealder er det oftest dominerende at barnet har problemer med innsovning og hyppige oppvåkninger om natten, mens det senere er døgnrytmeproblemer som er mest vanlig.


Søvnhygiene er et viktig fokus hos alle barn , sier Vollsæter. Barn med ADHD protesterer ikke mer mot legging enn andre, helt vanlige barn , sier Hansen. De kan likevel ha vansker med å sovne. Mens det å våkne om natten henger sammen med samtidig forekomst av angst og ADH komorbiditet. Hvorfor er det så viktig å forstå søvnproblemer blant barn og å gi hjelp?


Spør på helsestasjonen hvis du trenger råd eller er usikker på hva som er best for ditt barn. Forskning viser at – av friske barn og unge har søvnproblemer. Ved mange typer sykdommer øker forekomsten av søvnproblemer og 75- av barna med moderat til alvorlig nevrologisk utviklingsforstyrrelse har søvnproblemer. Generelt om behandling av søvnproblemer barn ? Man snakker ikke om søvnproblemer hos barn før de er nærmere ett år.


Da bør man søke hjelp. Det er vanskelig å svare konkret på, da alle barn er forskjellige. Men hvordan definere søvnproblemer ? Barn og søvn er et utømmetlig tema. Det å få snakke fritt i nesten en time gir muligheten til å komme med mange råd og innspill. Det er så inspirerende å ha Annette Resch doktorbarnegod med på laget.


Hun kan masse om forskning og om årsaker til søvn som barn trenger hjelp til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg