fredag 20. juli 2018

Solarium før syden

Her finner du ledige sydenturer, sortert på laveste pris for deg. Før i tiden tok jeg alltid sol i solarium før jeg reiste til syden , men de senere år har jeg ikke gjort det da jeg ikke føler at det er helt sunt. I fjor fikk jeg imidlertid litt soleksem da jeg var i syden.


Så vidt jeg husker fikk jeg ikke det tidligere da jeg hadde tatt sol først. Ta sol før sydenferien. Har du sydenplaner i vinterferien?


Da bør du forberede huden i solarium før du drar, mener kreftforsker. Skal du til Syden bør du derfor heller bruke pengene dine på en god solkrem, enn dyrebare miniutter i solariu– Jo sterkere sol, jo høyere solfaktor skal du bruke: I solrike Syden -land bør du bruke minimum faktor 30. Men å bruke klær, hatt og solbriller er enda viktigere.


Solarium før syden

Det er den gradvise herdingen av huden du får når du soler deg over lang tid som gir huden økt beskyttelse. Solariumstrålene er like sterke som sydensola. Soler du deg både i solarium og i Syden , blir den totale belastningen på huden stor og risikoen for hudkreft øker. Ved å på forhånd klargjøre huden for sol og varme med solarium øker du hudens egen beskyttelse mot UV-stråler.


Mange nordmenn sier de bruker solarium rett før sydenturen for å forberede huden. Det er ikke å anbefale, ifølge Statens strålevern. I stedet for å beskytte huden, blir den totale mengden UV-stråling større.


Hei Stikker til syden om et par uker, og som kjent så bør en være litt brun før en stikker så en ikke blir en hummer i det en setter foten ut av flyet. Men ettersom jeg er lat og et inne-menneske så har jeg ikke tatt meg tid til å stikke på solarium. Så det jeg lurer på er om spray-on tan har den. Kunstig sol før badeferien kan også føre til at den totale dosen med UV-stråling blir for stor, advarer Hannevik. En spørreundersøkelse Kreftforeningen har gjort i samarbeid med Strålevernet, viser at folk som dro på sydenferie de siste tre årene i større grad tok solarium enn dem som ikke var i Syden.


Men det kan være greit for din egen velvære å ta litt sol eller bruke selvbrunere før drar, så du slipper å føle deg så blek. For få dager siden hørte jeg på radio at solarium og sydensol gir brunfarge på to ulike nivåer. Folk som tok solarium FØR de dro til syden var mindre nøye med å smøre seg. Dette medførte solbrenthet fordi sydensolen går dypere ned i huden. Du blir kanskje litt brun av å ta solarium før du drar til Syden , men huden har ikke fått den beskyttelsen mot sola som den trenger.


Fargen du oppnår rett etter solariebesøk gjør ikke huden særlig bedre beskyttet. Den beskyttes best ved gjentatt og forsiktig soling, fordi huden da blir tykkere. Unngå solarium før sydenturen.


Mange bruker solarium rett før sydenturen for å forberede huden. Råd ved bruk av solarium. Dersom du som er over år velger å sole deg har Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet disse. Men noen runder i solariet før avreise kan forebygge de verste skadene, mener Johan Moan, kreftforsker og professor ved Universitet i Oslo. Det er rimelig å tro at solbrenthet er spesielt farlig med tanke på å utvikle hudkreft.


Med litt forsiktig solarium blir huden tykkere, og vi får pigmenter. Solen kan være intens i Syden på vinteren, og med vinterblek hud er risikoen for å bli solbrent spesielt stor. Derfor er det viktig å ta pauser fra solen midt på dagen og venne huden gradvis til solen, sier forsker Lill Tove Nilsen. Hun minner oss på at solen også kan være sterk i Syden -storbyene om vinteren.


Etter årets solfattige sommer bør flere ta solarium eller dra på Syden -ferie, mener kreftforsker. Han sier at lite sol gjør at mange får i seg for lite D-vitamin. SIDE2): Nå er det høst og mange av oss har begynt å kjenne på gustenheten i huden.


Men derimot er det langt færre enn før som løper til solariene, viser tall.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg