mandag 23. juli 2018

Fakta om narkotika

Fakta om narkotika. Her er en kort oversikt over de vanligste ulovlige rusmidlene. Hei, denne artikkelen er over ett år. Stoffa påverkar kroppen på ulike måtar.


Opium kan gi følelse av velvære og derfor være attraktivt som rusmiddel.

Hasj og cannabis Hasj er det vanligste narkotiske stoffet i Norge og verden forøvrig. Narkotika er fleirtal av narkotikum som kjem frå gresk narkotikos. Hasjisj, marihuana og cannabisolje fremstilles fra plantene Cannabis indica og Cannabis sativa. Disse plantene inneholder stoffer som går under fellesbetegnelsen cannabinoider.


I disse plantene finnes det et aktivt virkestoff som heter delta-9-tetrahydrocannabinol (THC). THC er det stoffet som gir en. Lurer du på fakta om rusmidler?

Ta kontakt med oss i dag! Hold Crtl-tasten nede. Narkotikastatistikken viser hvordan samfunnet utvikler seg når det gjelder narkotika , legemidler og dopingmidler. Dette omfatter å bringe rusmidler ulovlig inn i landet og hvordan rusmidlene blir solgt og brukt. Begrepet er fra et farmakologisk synspunkt meget upresist, da det omfatter stoffer med svært ulike effekt.


Narkotiske stoffer påvirker ulike deler av hjernen. Dette fører til at en kan kjenne seg oppstemt, få mer energi, eller at en føler seg mer avslappet eller sløv. Tidsfølelse og sanseinntrykk oppfattes annerledes enn når en ikke er påvirket.


Generell saksutvikling Kripos’ narkotikastatistikk er en total nasjonal statistikk som inneholder både toll- og politibeslag. Etter stadig saksøkning gjennom flere år, har det vært en nedgang i saksantallet de tre siste årene. Vi har her samlet faktastoff om rusmidler og informasjonsmateriell fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet. Mye alkohol og rus hjemme?


Du er ikke alene om å ha foreldre som drikker for mye eller ruser seg. Det er vanskelig i hverdagen, og kanskje ekstra vondt i ferier. Urinprøver for å påvise narkotika.

Ved urinprøver, brukes enten immunologiske eller kromatografiske analyseprinsipper. Immunologiske tester baserer seg på reaksjonen med et antistoff og et antigen. På faktasidorna finns de vanligaste preparaten listade. Här kan du också läsa om droger och samhället och hitta svar på vanliga frågor.


Hittar du inte den information du söker? Ställ en fråga till våra experter. Alkohol er verdens mest brukte rusmiddel, og sammen med nikotin det eneste som er lovlig å bruke i Norge og de fleste andre land. OVERSIKT: Det omtalte heftet gir informasjon om hvordan narkotika virker.


Varför tar man droger? Att ha använt narkotika någon gång under de senaste dagarna brukar användas som en indikation på en mera regelbunden konsumtion. Les også: Flere sliter med cannabisavhengighet. Vil du vite mer om cannabis?


Last ned vårt hefte Myter og fakta om cannabis, som ligger som nedlastbar pdf til denne artikkelen. Fire menn siktet i dobbeltdrapssaken. Bergen: Funnet drept med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg