mandag 2. juli 2018

Magert kjøtt

Mer om kostrådene knyttet til kjøtt. Rent kjøtt uten synlig fett har et lavt. Med rødt kjøtt menes kjøtt fra svin, storfe, sau og geit.


Det er uklart om rødt kjøtt fra andre arter – for eksempel elg, reinsdyr, rådyr og hjort – har samme helseeffekt som rødt kjøtt fra storfe, svin, sau og geit. Begrensningen på 5gram per uke inkluderer rent rødt kjøtt og bearbeidede produkter av rødt kjøtt.

Velg magert kjøtt og magre kjøttprodukter. Begrens mengden bearbeidet kjøtt og rødt kjøtt Jo magrere og jo hvitere kjøttet er, desto bedre for helsen din. Spise kjøtt trenger ikke nødvendigvis være identisk med spise fett. Det er kjøtt som er meget tynn og inneholder mindre enn fett. Det er til og med slik at hvert dyr som en kjøtt , har også magert kjøtt , så er det også magert svinekjøtt, oksekjøtt og kalv.


Svinekjøtt har spesielt et dårlig rykte når det gjelder fett kjøtt. Magert kjøtt er tvert imot en viktig kilde til en rekke næringsstoffer. Her får du tips til hvordan du spiser kjøtt på en sunn måte.

Rent reinsdyrkjøtt er magert , slik som kylling. Helsedirektoratets kostholdsråd anbefaler oss å velge magert kjøtt til hverdags, samt sier at vi kan spise inntil 5gram ferdig tilberedt rødt kjøtt i uka, opplyser Ragnhild Kolvereid til ABC Nyheter. Dette er det sunneste kjøttet du kan spise. Viltkjøtt regnes derimot ikke som rødt kjøtt. Det er magert og har et høyt innehold av en rekke viktige næringsstoffer.


Det er bare å la seg inspirere av høsten, og nyte det smakfulle viltkjøttet med god samvittighet! Få oppskrift på hjorteburge på Sigrid Heldahls blogg: Fredagsburger av hjort - VILT god burger, fort Hjort. Kjøtt , i dagligtale det slaktede dyrs muskler med vedhengende fett, bindevev, årer, nerver, hud osv. Anbefaler fortsatt magert Ny forskning viser at mettet fett ikke øker risiko for hjerte- og karsykdommer som tidligere antatt. Men i utkastet til de nye kostrådene anbefales fremdeles fettfattige kjøtt - og meieriprodukter.


Dersom du ønsker kjøtt med lite fett, bør du velge renskåret kjøtt og kjøttstykker hvor du kan skjære av synlig fett. Kjøtt inneholder ikke karbohydrater og bidrar dermed ikke til økt mengde glukose eller insulin i. Helsemyndighetene anbefaler at vi velger rent kjøtt , magre og nøkkelhullsmerkede kjøtt og kjøttprodukter. Mye av kyllingkjøttet på markedet er verken rent, magert eller nøkkelshullsmerket. Leser vi på innholdsfortegnelsen ser vi at mange produkter inneholder mye fett (over ), salt og nitritt.


For dere som slanker dere er det ikke nødvendivis kjøttet som er den store synderen, og ved lavkarbodietter brukes det mye kjøtt istedenfor kornprodukter.

Man bør velge magert kjøtt og magre kjøttprodukter. Det er lurt å tenke over hva slags kjøtt man velger, hvor mye og hvor ofte man spiser det. Rene råvarer er et bedre valg enn bearbeidet kjøtt. Dette tilsvarer to til tre middager og litt kjøttpålegg.


Magert svinekjøtt kan i dag kjøpes som filet, skåret i strimler og terninger, skinkebiff, snitzel og kvernet svinekjøtt. Margert som det er, med en fettprosent så lav som 2- , krever det litt av den som skal tilberede kjøttet. Kjøtt med en litt rosa, men varm kjerne smaker bedre og er saftigere enn gjennomstekt kjøtt. Hvitt kjøtt – nytt i norsk kosthold. Vi har ingen lang tradisjon med hvitt kjøtt i norsk kosthold.


I løpet av de siste årene er forbruket imidlertid økt fra til kg per person per år, og denne utviklingen vil trolig fortsette. Velge magert kjøtt og magre kjøttprodukter. La magre meieriprodukter være en del av det daglige kostholdet. Inntak av kjøtt kan være viktig for å opprettholde god jernstatus spesielt hos kvinner som trenger mer jern enn menn. Tenk på dette når du velger kjøtt : Velg fortrinnsvis hvitt kjøtt , rent kjøtt og magre kjøttprodukter med lite salt.


Kjøtt fra svin, storfe, sau og geit regnes her som rødt kjøtt og kjøtt fra fjørfe som hvitt kjøtt. Opplysningskontoret opplyser også om at fett fra lam og storfe er mindre gunstig enn fett fra svin, men at dette har ubetydelig betydning når fettandelen er såpass.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg