tirsdag 1. september 2015

Kikhoste 2018

Kikhoste 2018

Bakterien fester seg vanligvis i slimhinnen i svelget og lungene. Den utløser lokal skade av slimhinneoverflaten, og den produserer et giftstoff (toksin) som også medfører irritasjon i slimhinnen. De aller fleste barn er vaksinert mot kikhoste før de fyller år. Andre tidlige symptomer de første 1-ukene kan være rennende nese, lav feber, en sporadisk hoste, apne. Symptomene ligner i denne perioden på en vanlig forkjølelse, slik at man ofte ikke mistenker at en pasient har kikhoste.


Gjennomsnittet for antall tilfeller med kikhoste i alderen 0-år (0-md) har det siste tiåret vært 59. Bakteriene lever på slimhinnene i luftveiene, hvor de fremkaller alminnelige forkjølelsessymptomer (snue, heshet og hoste). Konsultasjonen er derfor gratis. Barn med smitteførende kikhoste bør holdes borte fra barnehage eller skole i minst døgn etter igangsatt behandling. I sjeldne tilfeller kan et spedbarn ta skade av at det ikke har fått nok oksygen til hjernen.


Ca som ikke er vaksinerte eller immune på andre måter, blir smittet dersom en kontaktperson har kikhoste. Sykdommen er smittsom før hosten oppstår. I denne fasen har man hoste, rennende nese og feber. Noen kan være smittsomme i opp mot uker.


Hvis det i en barneinstitusjon er barn med kikhoste , må ikke andre barn under år få adgang dersom de ikke har hatt kikhoste eller er vaksinert ganger med fire ukers mellomrom. Er barna over år, kan de godt opptas selv om de ikke har hatt kikhoste eller er vaksinerte. Foreldrene skal likevel underrettes om smitterisikoen. Folkehelseinstituttet advarer derimot om at små barn kan bli livstruende syke.


Vaksine gis fra måneders alder. Det anbefales at voksne får oppfriskningsvaksine hvert 10. Man kan få kikhoste selv om man er vaksinert, men vil da som regel få et mildere forløp (ofte uten den typiske kikingen). Viser side av 67. Kort oppsummering Diagnostikk: De… og mye sliming.


Hoppende hoste selv kan gjenkjennes av en kontinuerlig serie av harde hoster som begynner med lang pust gjennom munnen (whoop) der en person som opplever denne infeksjonen, vil oppleve kikhoste i opptil måneder. Symptomene på kikhoste vil vises mellom til dager etter at bakteriene som forårsaker at den kommer inn i luftveiene. Etter diagnose er det best å holde seg hjemme de første fem dagene med antibiotika. I Norge er kikhoste hos små barn sjelden grunnet høy vaksinasjonsgrad med effektiv vaksine. Hosten varer i mange uker og kan gi alvorlige plager.


Kikhoste Publisert: 14. ACE-hemmere, som brukes mot høyt blodtrykk). Hvis du hoster i forbindelse med en infeksjonssykdom, vil det som regel gi seg etter til uker.


Norsk legemiddelhåndbok for helsepersonell er en terapirettet oppslagsbok om legemidler som behandlingsalternativ. Fleire med kikhoste i Lindås. Det har vore fleire tilfelle av kikhoste i Lindås, skriv avisa Nordhordland.


Så langt i år har personar i kommunen testa positivt. Emma (20) opplever alle foreldres mareritt – kommer med bønn til alle med små barn. Skjemaet legger ved informasjon om din datamaskin.


Dette er kun teknisk informasjon med tanke på support, og kan ikke spores tilbake til deg som person. For kikhoste er preget av en paroksysmal spasmodisk hoste. Hvis barnet dukket hoste, er det viktig å forstå at dette er - kikhoste , eller andre infeksjoner. På uker siden hørte mitt barn (år) en forkjølelse, hver hoste likte likevel foran sin søster (måneder) til endelig min barn (måneder) hostet en kald også. Tid for vaksinasjon mot difteri, stivkrampe, kikhoste og polio (dTP-IPV-vaksine) I det nasjonale vaksinasjonsprogrammet gis tre doser av vaksine mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliovaksine i løpet av barnets første leveår og en oppfriskningsdose i 2. Effekten av vaksinen svekkes over tid.


Informasjonsskriv vedrørende kikhoste på Lysejordet skole. Bydelsoverlegen har fått informasjon om flere tilfeller av kikhoste på Lysejordet skole. Den som er syk er mest smittsom første uken og kan være smittsom i tre uker.


Inkubasjonstiden er 7-dager. Søker du etter hoste? Trenger du kjerringrå tips og hjelp om hoste, så finner du det her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg