torsdag 17. september 2015

Hvor mye kalorier er det i øl

Finn laveste nettpris her. Høy alkoholprosent gir flere kalorier. Det er ikke like mye kalorier i all alkohol. Jo høyere alkoholprosent, dess flere kalorier.


Likør og brennevin har størst alkoholprosent og dermed flest kalorier.

Alkoholfritt øl har kun halvparten av kaloriene som i vanlig pils, og dermed færre kalorier enn brus. Derfor har vi laget denne hendige oversikten, som gir deg en viss pekepinn på hvor mange kalorier det er i vanlig norsk mat. Med kalorier mener vi som regel kilokalorier (kcal) Selv om energiinnholdet i en matvare i dagligtale og media ofte oppgis i antall kalorier , er det som regel kilokalorier man mener.


For eksempel så inneholder ikke 100. Her er det alkohol med høy alkoholprosent, i tillegg til for eksempel brus, sirup, fløte og annet. KALORIER I ØL : Du kan selvfølgelig både drikke litt øl og spise litt sjokolade i tillegg til maten du spiser.


Men, for deg som er opptatt av å holde vekten, kan det være greit å huske på hvor mange kalorier kosen faktisk inneholder. Aller minst er det i såkalt liteøl med alkoholprosent som.

Husk at det ikke bare er selve alkoholen som har betydning for kaloriinnholdet, også hva som er i drikken ellers kan inneholde mange kalorier. Cider abv har forøvrig ca 60kcal pr 100gram altså litt mer enn lyst øl. Kalorier i drikke - En kalori er en kalori, og like mye verdt uansett hvor den kommer fra, opplyser klinisk ernæringsfysiolog Janne Kvammen. Ifølge foreningen er alkohol det rusmiddelet som forårsaker flest helseskader.


Hvor mange kalorier det er i øl varierer i henhold til blant annet alkoholgraden i ølet. I alkoholfritt øl er det kcal per 1gram. I en flaske øl er det ca. Sjekk hvor mye 1kalorier er målt i forskjellige matvarer og søtsaker. Hvorfor skal vi bry oss om hvor mye kalorier maten vår inneholder?


For å gjøre det enkelt, må vi sette en balanse mellom mengden energi vi konsumerer og mengden energi vi bruker gjennom trening. Hvis vi får i oss mer kalorier enn vi trenger, vil vi gå opp i vekt. Det betyr at du legger på deg om du får i deg mer energi enn det du bruker, enten energien kommer fra fett, alkohol eller karbohydrater. Da er det greit å vite at ett gram alkohol gir omtrent dobbelt så mye energi som ett gram sukker. De fleste rødviner og hvitviner har langt mer kalorier fra alkohol enn fra karbohydrater.


Kalorier i drikke – En kalori er en kalori, og like mye verdt uansett hvor den kommer fra, opplyser klinisk ernæringsfysiolog Janne Kvammen. Nå vet du at det er bra å drikke mindre for å gå ned i vekt. Antall kalorier i en drikk er bestemt av alkoholprosent og sukker i den.

Hvis du liker å kose deg med et glass champagne, en øl eller litt rødvin, går det greit. Forresten er det ikke så mye kalorier og sukker i champagne, så det er et godt valg. Hvordan mler man hvor mange kalorier det er i julemat?


Men husk å drikke smart. Klinisk ernæringsfysiolog og forfatter Cathrine Borchsenius sier at folks kunnskap om kaloriinnhold er varierende. Det du derimot får, er tomme kalorier ,. Her koster det kroner for med øl.


Her er vi også inne på det med å drikke kalorier , istedenfor å spise dem. Jeg tror ikke folk tenker over hvor mye kalorier de får i seg gjennom drikke. Solrik, liter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg