tirsdag 29. september 2015

Små pannekaker

Proteinpulver i mange utgaver. Pannekaker trenger ikke alltid serveres med syltetøy eller sukker. Dette er oppskriften på skikkelige middagspannekaker fylt med spinat og skinke og gratinert med Jarlsberg i stekeovnen (bildet avviker fra oppskriften). Smakfult og mettende middag, som store og små setter prispå.


Like godt smaker det med varme pannekaker med sukker, is eller flamberte pannekaker til dessert.

Disse faller nok i smak hos både stor og små. Med disse små pannekakebitene får du en herlig munnfull med smak av pannekaker og blåbær. Pannekakebitene inneholder grovt mel og lite søtning, og passer derfor like godt til matpakken som når det kommer gjester på besøk.


Frys de ne så har du alltid litt pannekaker på lur. Oppskriften gir små pannekaker. USA er kjent for sine små , tykke og kjempegode pannekaker.


Server pannekakene varme og nystekte i en høy stabel og hell over rikelig med lønnesirup! Den norske middagsvarianten er velkjent og velbrukt, men har du prøvd å variere oppskriften når du skal lage pannekaker ?

Med bakepulver i røren og lønnesirup som tilbehør får du en solid smak av Breakfast in America. Amerikanernes berømte frokostpannekaker skal gjerne være små og tykke. Det norske bidraget på tallerkenen kan være sesongens friske bær. Tar du deg bryet, eller.


Når du lager små pannekaker som dette – som jo er riktig så like de norske svelene – er det viktig å ikke røre for mye i røra. På samme måte som når du lager muffins, skal det være små melklumper igjen i røra, og røra skal nesten være litt underarbeidet, for at pannekakene og muffinsene skal bli høye og luftige. Små maispannekaker Disse søte små pannekakene er skikkelig enkle å lage og takknemlige å servere. Koriander, maisen og chilien gir dem en run men også ganske karakteristisk og yppig smak. De smaker godt alene eller kan dyppes i en sursøt chilisaus.


Topp med mer røre etterhvert slik at du bygger pannekakene så høye som mulig, uten at de blir større i diameter. Små pannekaker med rørte bringebær. Med ekte vaniljestang, smør i pannekakerøra og nyrørte bringebær blir Mette Blomsterbergs frokostpannekaker noe utenom det vanlige. Dette er en oppskrift på små og sunne pannekaker som for eksempel kan spises til frokost.


Se Whey-utvalget vårt her. Du kan med fordel også bruke litt lønnesirup til da det er lite sukker i selve røren. Litt morsomt er at det finnes ufattelig mange oppskrifter på pannekaker som omtrent er like, men ikke helt like.

Når du lager pannekaker kan du altså optimalisere deg frem til den røren som akkurat du liker best, hvis du lager pannekaker flere ganger. Vi har fått skikkelig pannekakedilla. Vi spiser pannekaker til frokost, til middag, til dessert og til kvelds. Ja, selvfølgelig ikke til alle måltider hver dag, men vi har så dilla at det hører til sjeldenhetene at det ikke stekes en pannekake i løpet av en dag hjemme hos oss.


Denne oppskriften gir små og tykke pannekaker. Fordel eggehviter og eggeplommer i to boller. I Russland bruker de å lage små pannekaker som heter blini. De lages av bokhvete, eventuelt i en blanding med hvetemel, gjær, egg og melk.


Så topper de pannekakene med pisket rømme og store mengder kaviar eller røkt laks. Her har jeg lagd min Rakkestadversjon. Når alle er matlei kan det være godt å bare smelle sammen noen små slumppannekaker – helt uten gluten og melk. Små allergivennlige pannekaker. Små frokostpannekaker med syrnet melk.


Smør på syltetøyet og rull pannekakene sammen. EVENTYRET OM PANNEKAKEN. Det var engang en kone som hadde syv sultne unger, og dem stekte hun pannekaker til. Det var råmelks-kake, den lå i pannen og este seg så tykk og go og ungene sto omkring, og gamlefar satt og så på.


Husk at du lager små , luftige pannekaker , så du trenger ikke fylle hele stekepanna med røre. Kokken Peder sverger til sprøstekt bacon, som han lar ligge i panna mens han fyller på pannekakerøre. Da får pannekaken surret seg i baconfettet også. Ikke den sunneste retten, men godt er det.


Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett melk og sikt i hvetemel og bakepulver. Smelt litt smør i en stekepanne med belegg. Stek små tykke pannekaker ved middels varme ca.


Legg dem på et fat og dryss gjerne litt melis over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg