onsdag 9. september 2015

Henvisning til fysioterapeut

Når du går til fysioterapeut , får du dekket deler av utgiftene dine til behandlingen. Som hovedregel må du betale en egenandel som teller med i opptjeningen til frikort for egenandelstak 2. Du behøver ikke henvisning fra lege for å få time hos fysioterapeut. Bestiller du time direkte hos oss slipper du den kommunale ventetiden på 6-uker. Hvis det benyttes en fysioterapeut som ikke har driftsavtale med kommunen, må hele behandlingen betales av pasienten. Egenandel hos fysioterapeut Du kan få dekket deler av dine utgifter til behandling hos fysioterapeut.


Henvisning til fysioterapeut

Det trengs fortsatt henvisning til ridefysioterapi. Endringen betyr at pasienter som har behov for fysioterapi kan oppsøke fysioterapeut direkte. HENVISNING FRA FASTLEGEN?


R) og yrkesskadde som ikke må betale egenandel hos fysioterapeut. Ring oss gjerne hvis du har spørsmål eller ønsker time. Du betaler da bare en offentlig fastsatt egenandel. For å få dekket deler av utgiftene må fysioterapeuten være kommunalt ansatt eller ha kommunal driftsavtale. Den første måneden vurderes det videre henvisning til kommunens avtalefysioterapeuter.


Kriteriet for dette er at pasienten er i stand til å kjøre selv, ta drosje eller kan kjøres av andre til instituttet. Avtale- fysioterapeutene har venteliste, og pasientene kan og bør også selv ta kontakt med disse for videre oppfølging. Hvis du har henvisning til fysioterapi så har du i utgangspunktet to valg: Du kan kontakte oss eller en fysioterapeut med driftstilskudd i nærområdet der du bor. Da betaler du egenandel som er på 3kr første konsultasjon og 2kr ved påfølgende behandlinger. Nei, du må ikke ha henvisning som lege for å gå til fysioterapeut , du kan gå dit uten henvisning , men du vil da ikke få refusjon fra trygden eller bruke egenandelskort, fordelen er imidlertid at ventetiden ofte er langt kortere, men prisen kan være stivere.


Alle felt må fylles ut, ellers så sendes henvisningen i retur. Informasjon om pris for tenesta finn du her: betaling for fysioterapeut (helsenorge.no). Korleis får du tenesta? For behandling, kan du ta direkte kontakt med den enkelte fysioterapeut. Du får trygderefusjon ved fysioterapibehandling også uten å ha henvisning når du går til en fysioterapeut med kommunal avtale (avtalefysioterapeut).


Henvisning til fysioterapeut

Barn under år og yrkesskade er fritatt for egenandel ved oppfølging av fysioterapeut med avtalehjemmel. Stortinget har vedtatt at kravet til henvisning fra lege, manuellterapeut eller kiropraktor bortfaller fra 1. Dette betyr at pasienter som har behov for fysioterapi kan oppsøke fysioterapeut direkte. Det er fortsatt en forutsetning for stønad at pasienten går til en fysioterapeut som har driftsavtale med kommunen. Du trenger ikke henvisning. Har du behov for hjelpemidler for en periode, kan du kontakte ergoterapeut.


Tingvoll Kommune er. Kontakt for avtale. Pasientreiser: Ha du krav på dekning av reiseutgifter til og fra fysioterapeut ? Hvor finner du oss? Det anbefales å ha ferdigutfylt helseskjema som du tar med til foslash;rste konsultasjon.


Henvisning til fysioterapeut

Irisfysio har fysioterapi med kommunal avtale. Vi hjelper både barn og voksne med undersøkelse og behandling. Fysioterapeut holder til i Iris bygget på Osøyro. Man trenger ikke henvisning for å få dekket behandling hos manuellterapeut. En manuellterapeuten kan i tillegg henvise videre til legespesialist eller røntgen.


Manuellterapeut kan også gi sykemelding opptil uker. Man må betale en egenandel for hver behandling hos fysioterapeut. Se oversikten over fysikalske institutt her. Friskliv og mestring.


Henvisning til fysioterapeut

Les mer om vårt tilbud her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg