onsdag 30. september 2015

Gåter på rim

Ta gjerne kontakt, så skal vi nok bli enige om noe. For kontaktinformasjon, se kontakt oss-siden. Takket være denne rimordboken er det raskt og enkelt å finne et rim.


Rimordbok (nødrimordbok) - søk etter ord som rimer på. Som barn fikk jeg gå på skattejakt etter påskeegget mitt, og jeg var dum nok til å videreføre tradisjonen til egne barn. Barna elsker det rett og slett, og forventingene er skyhøye hvert år.

Det er utvilsomt påskens høydepunkt, så vi må jo bare stille opp og lage klart til dem Problemet mitt nå e. Barnehagen er ikke aldersdelt, men de barna er delt på to forskjellige avdelinger. Vi begynte å kartlegge behovet for å bruke det mer, og de ansatte ble mer oppmerksomme på at rim er viktig, sier Ulfsnes. SVAR PÅ MORSOMME GÅTER. Hvit, for du er på Nordpolen 2. Ved å fortelle dem en vits på julaften 3. Når de kan snakke norsk 4. Egg spises til frokost og høne til middag, altså egget først 6.

Rulle den i mel og vente til den fiser 7. En elefant kan ha lopper, men ei loppe kan ikke ha elefanter 8. Hmm, dette hørtes utrolig teit ut, men drit i det, en kompis av meg gjorde det, og akkurat da ver det morsomt nok. Var rundt som la han til. Gåter for barn: Barn elsker å bli utfordret. Gjennom gåter blir de utfordret på en morsom måte, og må ofte resonnere seg frem til en løsning. Dette er lærerikt og gøy - på en og samme tid.


Bryn dere på gåtene nedenfor, og ikke gi opp for lett. Ben og mat, men ikke gå eller spise. UTE PÅ VANNET Her er en båt som på bølgen går, høyt over kanten bølgen slår. Her er kapteinen høyt oppe på dekk, titter i kikkerten står der så kjekt. Styrmann tar båten til fremmede lan fyrene viser dem trygt ifra strand.


Båten den styres nå lett inn til kai, sjømannen vinker med lua på svai. Nede på bryggen står barna og. To lag kjemper om å blåse opp ballonger raskest mulig til de sprekker. På startsignalet skal første mann i stafetten løpe opp til et bor ta en ballong og blåser den opp til den sprekker.


Det må naturligvis være en startstrek for lagene, og sistemann på laget skal være i mål for at laget kan utropes som vinner. PAKKELEKEN - PÅ RIM.

Rare, tøysete, underlige, grublende – gåter er gøy! Perfekt som underholdning på en kjedelig biltur, eller som grublelek i en barnebursdag. I tilfelle ja: betyr det at vi må tenke oss nøye om før vi gir navn til noe(n)? Dyre- og menneskenavn 1. Nå trenger jeg nye tips! Nedenfor finner du et stort utvalg gåter.


Vi har samlet de beste og morsomste ordgåtene vi kan, og vil veldig gjerne lære flere. Del gåtene dine ved hjelp av skjemaet nedenfor, og vær med i trekningen av flotte premier hver måned. Hold musepekeren over svar for å lese svar på gåtene.


Bordet har jo både bein, og får mat titt og ofte på sin bordflate. Men vi har aldri sett et bord verken gå eller spise, har du? Se alle våre gåter her! Hva trodde dere løsningen var? Det er slett ikke alltid man svarer riktig på en gåte, for gåter er vanskelige greier.


Og av og til kan faktisk gåter også ha flere ulike svar. Vitser i mange ulike kategorier. Flere tusen vitser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg