onsdag 16. september 2015

Lakris høyt blodtrykk

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Kjempe Utvalg - God Kvalitet Shop enkelt online her! Salt lakris er verstingen, da man får både effekten til lakrisen , i tillegg til mye salt, som man vet er forbundet med høyt blodtrykk. Personer som sliter med høyt blodtrykk eller er nyreplaget bør være litt ekstra forsiktige med salt lakris , men det er ingen grunn til å skremme folk.


Lakris høyt blodtrykk

Det er viktig å være oppmerksom på den dramatiske effekten lakris kan ha hos disponerte personer. Spesielt hos yngre med høyt blodtrykk og tendens til subnormalt kaliumnivå bør man alltid spørre om lakrisforbruk. Behandlingen er å seponere lakris samt eventuell medikamentell intervensjon og da med aldosteronantagonist som førstevalg.


Hvorfor er det så viktig å ha et normalt blodtrykk , og hva bør blodtrykket helst ligge på? Kan vi gjøre noe selv for å senke trykket? Er lavt blodtrykk like ille? Her får du svar på alle de viktigste spørsmålene om både normalt, lavt og for høyt blodtrykk. Personer med høyt blodtrykk og gravide bør derfor unngå å spise for mye lakris.


Et høyt inntak av glycyrrhizin, som finnes i lakris , kan nemlig påvirke blodtrykket negativt, samt være skadelig for fosteret. Jo mer lakris du spiser, jo høyere blir blodtrykket. Spiste 1gram lakris om dagen. Legene klarte ikke å finne noen risikofaktor for høyt blodtrykk hos kvinnen. Noen år tidligere hadde hun også blitt innlagt med høyt blodtrykk - uten at legene klarte å finne ut hvorfor blodtrykket hennes ble så høyt.


Jeg spiste mesteparten av en pose lakriskonfekt en gang jeg stod og ventet på bussen. Da jeg gikk av bussen, hadde lakrisen gjort sin virkning, så det var så vidt jeg kom på do i tide. En pasient kom inn med et uvanlig høyt blodtrykk , som vi ikke greide å behandle. Det viste seg at han var lakriselsker og spiste masse ekte lakris hver eneste dag.


Lakris høyt blodtrykk

De fleste som har høyt blodtrykk , føler seg ikke syke. Høyt blodtrykk er heller ingen sykdom i seg selv, men det øker risikoen for flere sykdommer, blant annet hjerteinfarkt og slag. Et høyt blodtrykk over lengre tid kalles hypertensjon. En økning i blodtrykket er en normal reaksjon som følge av f. At noen har høyt blodtrykk betyr altså at de også har høyt blodtrykk når de normalt sett ikke burde hatt det, for eksempel når de hviler.


Når det høye blodtrykket senkes, minskes denne risikoen betydelig. Bivirkninger (bl.a. halsbrann, ødemer, hodepine og høyt blodtrykk ) ved inntak av ren lakrisrot forekom imidlertid hos av pasientene. Ved behandling av magesår med lakrisrot, anbefales det derfor å bruke deglycyrrhinisert lakris (DGL), da det har like god virkning som lakrisrot med glycyrrhizin, men gir ikke de nevnte bivirkningene. Slik kan du redusere høyt blodtrykk selv. Høyt blodtrykk kan behandles av en rekke ulike medikamenter, men for mange er det viktig å angripe problemet ved rota og gjøre en del livsstilsendringer.


Lakris høyt blodtrykk

Symptomene på høyt blodtrykk er blant annet svimmelhet, hodepine, hjertebank og. Hvor mye lakris må man spise? Hun hadde også svært høyt blodtrykk. Både den norske jenta og den italienske tiåringen ble etter hvert bra igjen, da de la lakrisen på hylla.


Nå foreslår forskerne som undersøkte gutten at lakrisprodusenter bør merke pakkene med en maksgrense for trygt inntak av lakris. Bra for lavt blodtrykk. Dette er spesielt viktig for barn.


Har man lavt blodtrykk , kan det hjelpe å spise lakris , men pass på inntaket dersom du har høyt blodtrykk. Lakris kan ha stor effekt på blodtrykket. Spiser du over anbefalt mengde på gram om dagen, kan det være risikabelt for de med høyt blodtrykk. Gravide bør heller ikke spise for mye lakris. Har hørt at lakris kan gi høyt blodtrykk , hvorfor det egentlig?


Pga saltinnholdet eller selve lakrisen ? Er det kun folk som har plager med høyt blodtrykk som skal være forsiktig med lakris , eller gjelder det folk generelt?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg