onsdag 2. september 2015

Beste guttenavn

Jakob er et typisk bibelnavn. Når også neste guttenavn på listen, Lucas, er bibelsk, ser vi at bølgen med bibelske guttenavn ikke er over. Hvor mange heter det samme som deg? Den beste grunnen jeg ser til det, er at det er andre navn som er blitt enda mer populære og som fortrenger Anna, sier navneforskeren. Her er et utvalg av guttenavn som er brukt av eller færre i Norge.


Beste guttenavn

Vi gjør oppmerksom på at det ikke er sikkert at alle navnene i listen vil godkjennes til bruk på små barn. Her kan du lære om norske guttenavn (mannsnavn). Så hvilke navn er det egentlig flest som har i Norge?


Seks nye guttenavn kom inn på topp 1listen. Frans endte høyest med en 75. Nye navn på topp listen var Alexander og Noah, ut gikk Axel og Vincent.


Beste guttenavn

Jeg vil ha et litt ordentlig guttenavn , men er ikke så begeistret for navn som Sverre og Nils, og heller ikke veldig norrøne navn som Ravn og Loke. Vil helst at det skal være litt klassisk pent, uten å være for feminint. Ikke for hardt, ikke for mykt. Dette er en liste over populære navn.


Av de du har nevnt synes jeg Håkon (min favoritt) og Sverre er veldig pene navn. Sofie vipper ned Marie som mest brukte fornavn. For første gang på svært lenge er ikke Marie mest brukte annet fornavn. Mest brukte kombinasjon var Emma Sofie. Stadig flere navn i USA blir regnet som unisex-navn.


Beste guttenavn

Guttenavn som jentenavn og jentenavn som guttenavn. Denne trenden er gammel i USA. Lilly og Sol kan også ha andre forklaringer. Noen få Symre og Symra fins blant de litt eldre jenter, kanskje det også er noe som kommer.


Toppnavnet Linnea er inspirert av den svenske planteforskeren Linné. Er ditt navn på listen? Hva er det dere forbinder med norrønt eller norske guttenavn ? Jeg står nå helt stille Kan ikke bruke Storm for bikkja heter det (stupid me)! Kan ikke bruke Olav for sambo heter det (synes det blir for mye) Og kan ikke bruke Odin for at bestevenninna mi døpte nettopp gutten sin for det (vært planlagt lenge) Det er de navnene jeg liker best ! Hvilke jente- og guttenavn ville du gitt om du skulle. Liker aller best Alexander og Viktor,men sønnen heter noe annet.


Se liste over de ti mest populære navnene nederst i saken. Navnetrendene skifter. Særlig i USA er det populært å bruke guttenavn på jenter og motsatt.


Selv om dette ifølge navneloven ikke er tillatt i Norge, sier Utne det allikevel skal mye til før et slikt navn ikke blir godkjent. Dersom navnet har en tradisjon i Norge eller i et annet land for det kjønnet de ønsker, får man det godkjent. Disse navnene liker amerikanerne best Lar oss inspirere av hele Europa Utne mener også at man godt kan la seg inspirere av navn fra andre land enn våre nærmeste naboland. Vi reiser stadig mer til utlandet, og selv om det virker fjernt i dag blir også babyen din en dag ungdom og voksen.


Kanskje ønsker han eller hun å studere eller jobbe i utlandet, og da kan det jo være fint å ha et navn som også medstudenter og kollegaer klarer å uttale. Venter en liten gutt i desember og er sånn smått begynt å tenke på navn. Jeg ønsker ett spesielt navn, noe som få har men allikevel noe som klinger:) Har ei lita Linnéa fra før av og det er jo greit om det står i stil til dette.


Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg