tirsdag 1. september 2015

Arbeid og psykisk helse

Velkommen til Kensaq. Finn arbeid og psykisk helse i dag! Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Hælspore, urolige ben, fotsopp, hallux valgus, benhinnebetennelse?


Rask levering - dagers åpnet kjøp.

Arbeid , psykisk helse og rus. NAV har en fleire tilbod og tiltak for å hjelpe personar med psykiske helseproblem og som slit i arbeidslivet. Helse i arbeid er i hovedsak for personer med psykiske lidelser (angst, depresjon) og muskel- og skjelettlidelser. Tilbudet blir gitt i sykehusene våre og hos private leverandører innenfor psykisk helse og rehabilitering. Oppfølgingplan for arbeid og psykisk helse - kunnskapsbaserte mestringskurs.


Henvisningen kan gjerne merkes med Helse - og arbeid. Fritt behandlingsvalg og fritt rehabiliteringsvalg gjelder på samme måte som for andre pasienter.

Nærmere informasjon om tilbud og rutiner finner du på disse sidene. Ventetider for de ulike tilbudene oppdateres jevnlig. Nasjonal satsing på arbeid , psykisk helse og rus.


Satsingen har som mål at flere som har psykiske helseproblemer skal få hjelp til å komme i lønnet arbeid eller aktivitet, eller hjelp til å mestre den jobben de allerede har. Det er særlig viktig å hindre at flere ungdommer med psykiske helseproblemer faller ut av utdanning eller arbeidsliv. Psykisk helse handler om tanker og følelser. En god balanse mellom disse gjør det lettere å mestre hverdagen, på godt og vondt.


Ordningen gjelder innenfor somatikk og psykisk helsevern. Vi tar ikke i mot for somatikk, som ikke har etablert team ennå. Vi tilbyr arbeidsrettet korttidsbehandling for pasienter med milde til moderate angst- og depresjonsplager og tilpasningsforstyrrelser. Kompetansesenter for psykisk helse og arbeid utvikler og formidler kunnskap om jobbfokusert behandling for mennesker med psykiske helseplager.


Folkehelseinstituttet har nasjonale oppgaver innen blant annet smittevern, psykisk og fysisk helse , miljømedisin, epidemiologi og rusmidler. Derfor kan Rask psykisk helsehjelp være viktig for mange, samtidig som det er nyttig i et folkehelseperspektiv. Videreutdanningen gir deg faglig og personlig kompetanse til å oppnå god profesjonell samhandling med brukere og pårørende.


Du lærer om faktorer som fremmer og hemmer psykisk helse for individ og grupper.

Samarbeidet blant de som skal legge til rette for arbeidsdeltagelse og det å kunne være i jobb tross helseutfordringer skal styrkes. To direktorat har bedt om innspill til dette arbeidet. Rådet for psykisk helse er en frittstående paraplyorganisasjon, med medlemsorganisasjoner, som skal være en pådriver for god psykisk helse. Da trer det nye navnet, Stiftelsen Dam i kraft.


Dam forstås som et akronym, som står for deltakelse, aktivitet og mestring, og er inspirert av folkeeventyret og diktet (Olav H. Hauge) om Fugl Dam. De som aldri hadde gjort frivillig arbeid , hadde lavere nivå av emosjonelt velvære enn de som gjorde slikt arbeid. Helse og arbeid er et tilbud til de som har falt ut av arbeid , utdanning eller skole, eller som står i fare for å falle ut.


Tilbudet skal gjøre det mulig for de som blir henvist å komme lettere tilbake i arbeid. Det er også et tilbud til de som står i fare for å bli sykemeldt, der målet er å unngå sykemelding. De neste tre årene skal åtte pilotbarnehager sette standarden for hva en psykisk helsefremmende barnehage må være. Bli med og støtt arbeidet vårt! Mulighetene i arbeidsmarkedet er avhengig av tidligere utdanning og erfaring.


Du finner fagpersonell med videreutdanning i psykisk helsearbeid ved kommunale tjenester for psykisk helse , kommunale dagsentre, boligveiledertjenester, NAV, psykiatrisk avdelinger, distriktspsykiatriske sentre, rusomsorgen og tjenester for barn og ungdom. Ut i arbeid - som en del av behandlingen. De siste årene har det skjedd store endringer i måten vi tenker rundt arbeid og psykisk helse , både internasjonalt og i Norge. Meld deg på IA-kurs innen arbeid og psykisk helse.


Kursene er gratis og varer i tre timer. Målgruppen er ledere, tillitsvalgt og verneombud i alle virksomheter. Fagskoleutdanning i psykisk helsearbeid gir deg spisskompetanse i arbeid med mennesker med psykiske plager og lidelser.


Målet er å utdanne reflekterte yrkesutøvere som tar initiativ til å planlegge, organisere og iverksette tiltak i samarbeid med andre tjenesteytere, brukere og pasienter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg