tirsdag 15. september 2015

Gravid uke 25 kynnere

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Nå er det normalt å kjenne at barnet beveger seg eller sparker hver eneste dag.


Det er det beste beviset på at barnet ditt har det bra!

Du (og de rundt deg) har kanskje lagt merke til at hendene dine ofte lander på magen, og stryker kjærlig over den. De fleste vil merke kynnere først etter 20. Hos flergangsgravide er kynnerne gjerne mer intense. Selv om det ytre og det indre øret ikke er helt koplet sammen ennå, så mener man at babyen kan høre. Du merker trolig stadig mer til kynnerne, særlig når du beveger deg.


Gravid uke symptomer. Blir det plagsomt, kan du prøve å endre aktivitet. Om du da etter stund fortsatt merker at magen strammer seg med jevne mellomrom, bør du ringe jordmor eller fødeavdeling for å få råd.

Hormonene gjør at det er lett å sprenge små årer i for eksempel ansiktet og på lårene. Det økte pigmentet gjør deg lettere brun, men det kan også gi deg brungrå flekker på kroppen hvis du soler deg. Leggkramper er helt normalt - og veldig vondt. Noen får det kun om natten, mens andre er plaget også på dagtid. Riene skal helst ikke begynne før du nærmer deg termin.


Rier og veer er det samme. Magen blir stadig større og det er vanlig at du føler deg andpusten. Kroppen forbereder seg til fødsel ved at det kommer flere kynnere. Lurer på om dette er vanlig.


Er veldig plaget med kynnere for tiden, har ikke telt dem men regner med å være oppi om dagen. Er førstegangs i uke 25. Sannsynligvis begynner du å bli lei av å være høygravid.


Selv om en del gravide fortsatt er i kjempeform, kan du sannsynligvis krysse av for en rekke av følgende plager: 10– ekstra kilo på kroppen, rygg- og hoftesmerter, økt utflo dårlig nattesøvn, kynnere og åreknuter, kortpustet og tett i nesa, humørsvingninger. I slutten av uken når barnet den magiske grensen på vekten kilo! Jeg er gravid i uke 25. Denne uken har formen vært smådårlig, legen trodde det kunne være starten på influensa.


De siste 2-dagene har jeg hatt vondt i magen som kommer og går.

Eller, vondt er kanskje å overdrive. Det er helt likt på menssmerter, bare kraftigere. I mitt forrige svangerskap så startet kynnerene ved uke 1 ble vonde fra uke 19.


Har tett oppfølging på sykehuset, men ingen åpning ennå. I praksis regner man første dagen i siste menstruasjon som graviditetens første dag. Kynnere og falske rier hele tiden.


Men i virkeligheten er det først to uker senere, når du har eggløsning, at egget kan befruktes og et nytt liv utvikle seg. Når du er gravid i uke så har barnet ofte lagt seg med hode nedover. Barnet vekt øker i uke med over 2gram fra uke til uke.


Les alt om hva som skjer i svangerskapsuke 33. Før uke i svangerskapet ligger av fostrene i seteleie. Diagnosen fastsettes ved ultralyd. Husk derfor å ta godt vare på tennene dine. Uke 24: Fosteret kan nå overleve dersom det blir født, selv om det er ­forbundet med stor risiko.


Hjertet slår mellom 1og 1slag pr. Du kjenner kanskje at beina begynner å hovne litt når du står og går mye, og kynnere kan også forekomme (se uke 30). Tredje trimester - gravid uke for uke - Midt i svangerskapet er livmoraktiviteten mindre slik at den gravide sjeldnere kjenner kynnere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg