mandag 7. september 2015

Tegn på lavt blodsukker

Lavt blodsukker har du når blodsukkeret er på 3. Det vil variere når du opplever å få føling (symptomer på lavt blodsukker ). Vanligvis vil blodsukkeret da være lavere enn 3. Når du får symptomer på grunn av at blodsukkeret er for lavt , kalles det føling. Det er veldig sjelden at personer som ikke har diabetes får føling. Hvorfor får man lavt blodsukker ?

Hormonet insulin, der produceres i bugspytkirtlen, nedsætter blodsukkeret ved at åbne nogle kanaler i cellerne, så sukkeret i blodet kan strømme ind i dem. Vi pleier å assosiere høyt blodsukker med diabetes, men sannheten er at dette ikke er det eneste problemet. I virkeligheten kan noen lide av dette problemet og ikke engang innse det til å begynne med.


Så, hvis du tror dette kan være tilfelle for deg, legg merke til signaler som kroppen din kan sende deg. Ved høyt blodsukker settes insulin for å få det ned. Hvis bldosukkeret er høyt over lang tid kan du utvikle syreforgiftning.


I urinen omdannes ketosyrer til aceton, som også pustes ut og det lukter aceton av pusten. Ikke alle kjenner denne lukten selv, spør derfor ev.

Flere forskjellige symptomer er karakteristiske for hypoglykemi. De første tegn på lavt blodsukker , eller hypoglykemi, inkluderer vanligvis en følelse av sult, fuktig eller klam hu og svak risting, blant andre. Hva er tegn på lavt blodsukker ? Insulinbehandling og noen antidiabetika kan også gi lavt blodsukker ved diabetes type 2. Tilstanden krever rask behandling. Hjertet kan slå fortere, blodårene kan trekke seg sammen (årsaken til blekhet og kalde kroppsdeler), kaldsvette kan oppstå og du kan besvime (siden hjernen ikke får nok oksygen og ikke har god nok muskelkontroll).


Ved denne tilstanden har ikke pasienten symptomer på lavt stoffskifte, men det kan tenkes at tilstanden er en forløper til lavt stoffskifte. Hvis en slik pasient etterhvert får symptomer, vil nok de fleste leger forsøke å behandle dette som ved lavt stoffskifte, men da er effekten av behandlingen mer usikker, sier Johannessen. Tegn på lavt blodsukker kan være irritabilitet. En hypoglykemisk koma er en type av diabetisk koma oppstår når blodsukkeret i blodet eller blodsukkeret falle godt under aksepterte normer.


Kvalme er ofte et tidlig tegn på lavt blodsukker. Noe under milligram per desiliter regnes som en lavt blodsukker. Trøtthet og følelse av utmattelse kan være et tegn på lavt stoffskifte. Vektøkning og håravfall er vanlig.


Håret kan bli tørt og flisete. Vekten går sjelden opp mer enn 2-kg. Personer som fryser lett, kan ha lavt stoffskifte. Sykdommen kan gi mentale endringer.

Dette kalles kuldeintoleranse. Kan være tegn på at du har reaktiv hypoglykemi. De symptomer, som kan ses ved lavt blodsukker (hypoglykæmi) er uspecifikke. De kan komme på alle tidspunkter af dagen. Ved mistanke om lavt blodsukker er det første trin at afklare, om der faktisk er tale om lavt blodsukker eller ikke.


Det kan ske, ved at lægen lærer dig at måle dit blodsukker , på samme måde som en person med diabetes gør. Du vil være mer sannsynlig å legge merke til symptomer når det er en plutselig forandring, men intensiteten av symptomer og typer av symptomene kan variere fra person til person. Et tredje kendetegn er, at symptomerne på lavt blodsukker forsvinder, når man indtager kulhydrater.


I denne tilstanden kan pasienten være betydelig forvirret, agitert eller aggressiv, lar seg ikke hjelpe, svetter og har høy puls.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg