mandag 14. september 2015

Ovnsbakte rotgrønnsaker og poteter

En variant med sellerirot og fennikel er godt til fiskeretter. Flere gode grønnsaksretter finner du her. Ovnsbakte rotgrønnsaker kan også serveres kalde. Ingredienser Til ca.


Du står fritt til å velge hvilke rotgrønnsaker du vil bruke, potet og gulrot eller mange forskjellige.

Har dere noen rester, pølsesnabber, skinke eller sopp, da kan de være med i formen. Tørkede urter egner seg like godt som friske urter. Skrubb poteter med tynt skall og del i båter. Poteter med tykt skall skrelles. Skrell og del opp grønnsakene.


Legg grønnsaker i en ildfast form eller langpanne. Dryss over olje, eddik og sukker, krydre med frisk timian, salt og pepper.

Vend alt godt sammen og sett formen midt i stekeovnen. Fargerikt og sunt tilbehør! Ovnsstekte rotgrønnsaker som pastinakk, gulrot, kålrot, jordskokk, hvitløk, rødbet, gulbete og polkabete passer til høstens middager.


Alle rotgrønnsaker kan brukes på denne måten, så her er det bare å blande sin egen favoritt. Ha i hakket ingefær og chilipepper. Hell væsken over grønnsakene. Dryss sukker over og bak de i ovn på 1grader til de er møre.


Rotgrønnsaker er vintermat, og mulighetene for variasjon av dette er bare begrenset av fantasien. Dette er perfekt tilbehør, og kan enkelt erstatte poteter , pasta eller ris i mange sammenhenger. Ha i de rotgrønnsakene du foretrekker.


Velg forskjellige sorter rotgrønnsaker. Skyll grønnsakene godt så du slipper jord på fjøla. Fennikel deles i båter. Samle alt i en stor bolle og vend i olje til alle biter er dekket.


Tidligere i vinter fikk to ferdig fileterte fjellørret være med hjem, og fikk etter hvert selskap av en deilig rømmesaus, syrlige agurker og knasende gode rotgrønnsaker.

Et nydelig målti rett og slett. Slik koker du poteter. De passer til det meste og er lette å lage. Bakte rotgrønnsaker.


Jeg oppgir ofte ovnsstekte rotgrønnsaker som forslag til tilbehør til både den ene og den andre middagsretten, men jeg har foreløpig ikke kommet med noen oppskrift. I dag grillet vi kyllingfileter i BBQ marinade som vi hadde ovnsbakte poteter og grønnsaker til. Grønnsakene og potetene er det bare å skjære opp og slenge i en form, og så lager de seg helt selv i ovnen.


Det er et tilbehør jeg lager veldig ofte. Påske og lammestek går hånd i hån og det gjør lammestek og ovnsbakte rotgrønnsaker også. Heldigvis har vi løsningen. Hemmeligheten bak knasende sprø rotgrønnsaker ligger i detaljene - og alle stegene kan du lese. Man kan også bake poteter eller andre rotgrønnsaker.


En litt drøy påstan jeg innrømmer det. Men jeg synes dette er verdens beste ovnsbakte poteter , og ting som kan synes som unødvendige detaljer er angivelig forskjellen på helt vanlig ovnsbakte poteter og verdens beste ovnsbakte poteter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg