fredag 11. september 2015

Ultralyd uke

Vi måler hodet, midje og lårben og beregner en cirka termin. Kan gi foreldre mulighet til tidlig tilknytning til barnet. D ultralyd for ansiktsbilder er best mellom uke 2 og 28.


Jeg fikk en bonus- ultralyd mellom tidlig i uke 1 og den ordinære som jeg enda ikke har hatt. På tidlig opplyste han om kjønn uten at vi spurte.

Det gjør jo noe med nysgjerrigheten til en. Det er imidlertid mulig å sette en termin mye tidligere enn i uke 1 for jo tidligere i svangerskapet, jo likere er fostre på samme alder. Ulempen her er at det er lett å måle en millimeter eller to feil, og det kan gi store utslag i termindato. Dermed er det altså uke som passer best. I tillegg kommer det etiske perspektivet.


Dog sier arbeidsgruppen at tidlig ultralyd kan gjøre det lettere å avdekke risiko for kromosomavvik (eks. Down syndrom) og tidlig påvise tvillinger. I første tredel av svangerskapet gjøres transvaginal ultralyd.


Ved rutinekontrollen i 18.

Vi skulle gjerne drøyd til litt seinere denne gangen også, men vi er bosatt langt fra familiene våre og vi har så lyst til å fortelle det til nærmeste familie når vi skal på ferie i sommer fremfor en telefon i begynnelsen av august. D- bildene til figuren av barnet i magen lages helst fra uke til uke av graviditeten. Les mer om forventet resultat på Print my Child sine hjemmesider. For at du skal ha det bra under svangerskapet, vil du som gravid få tilbud om åtte gratis konsultasjoner hos lege eller jordmor, også kalt svangerskapskontroller.


Tidlig ultralyd utføres etter uke 7. Våre apparater håndterer 2 3d og 4d. Til målinger brukes alltid 2d funksjonen. Alle foster har en liten væskebrem under nakke som kalles for nakketranslusens (nuchaltranslucency).


Hvis det er økt hevelse i nakken, er det større risiko for kromosomsykdom hos fosteret, f. Downs syndrom (trisomi 21). Noen andre som er i samme situasjon? Man får da samtidig en medisinsk undersøkelse og vudert fosterets vekst og utvikling.


Vi tilbyr også muligheten for graviditetspakke med tre undersøkelser gjennom svangerskapet. Dette er tilbud det offentlige helsevesenet gir alle gravide kvinner rundt svangerskaps uke 18. Har selv erfaring med ultralyd som lege,.


Vi var til ultralyd rundt uke i forrige svangerskap og så en sprell levende baby med både bein og armer.

Man kan se om det er gutt eller jente med ultralyd , men den beste tiden for å se kjønnet er rundt uke 18. Det foretas tidlig ultralyd fra svangerskapets uke ½- 6. Vil du bli kontaktet? En ultralyd mellom uke – er det gunstigste tidspunktet for å undersøke utviklingen av fosteret. Her kan man fremstille mye av anatomien, inkludert armer og ben.


Noen lurer på kjønn og vi kan se antydning til kjønnsorganer, men det er vanskelig å vurdere om det er gutt eller jente. Jeg var også til tidlig ultralyd i uke (privat). Der var det nok kun snakk om innvendig dessverre, jordmor sa at utvendig på dette tidspunktet ikke var mulig. Skjønner godt du håper på utvendig, det er noe med det der å ligge å skreve og kose seg med disse bildene samtidig, haha.


Derfor kan den brukes til å gi hurtig svar på en konkret mistanke om sykdom, eller gi pasientene svar på om noe er galt. Hvor kan jeg få utført ultralyd ? Jeg har vært på maange tidligere UL'er. Før uke så er vel standarden at det er innvendig UL ja.


Veldig enkelt og greit, gynekologene pleier ikke se ned dit engang bare 'stapper' apparatet inn og ser på skjermen. Ultralyd utføres ved alle Aleris Røntgens avdelinger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg