torsdag 24. september 2015

Normal blodsukker

Ved diabetes har man for lite utskillelse av hormonet insulin i forhold til behovet. Ved den vanligste typen, diabetes type virker insulinet dårligere enn normalt , noe som gir en relativ insulinmangel. Hva er blodsukker ? I blodet fraktes glukosen til ulike vev der den brukes som energi og som råstoff for produksjon av diverse stoffer. Hjernen og de røde blodcellene kan ikke unnvære glukose.


Det bør settes individuelle mål for fastene blodsukker.

Ved insulikrevende diabetes må du noen ganger godta høyere fastende verdier for å unngå nattlige hypoglykemier. Resultatet blir at blodsukkeret svinger lite hos en frisk person. Et normalt fastende blodsukker ligger mellom -5.


Diabetes diagnostiseres ved to tilfeller av fastende blodsukker over eller ett tilfelle av blodsukker over sammen med andre symptomer på diabetes. Blodsukkernivået hos fastende mennesker er normalt ca. Enten måler man fastende blodsukker eller så måler man timer etter man har spist. Så det er sånn sett ingen forskjell om du måler blodsukkeret etter timer eller etter for blodsukkeret skal da uansett være mellom 3-7.


Alle blodsukkerapparater bruger en en-gangs blodsukker -stiks.

Stiksen, der sættes ind i apparatet, påføres en lille dråbe blo og i løbet af få sekunder kan blodsukkerværdien aflæses på apparatet. Blodet til stiksen kommer normalt fra et lille prik, man giver sig selv på siden af fingeren med en fingerprikker. Blodtrykk er et stort og omdiskutert tema.


Grensene for normalt blodtrykk er gjenstand for kontinuerlige diskusjoner. Insulin spiller en viktig rolle i regulering av blodsukker. Altså, normalt blodsukker er mellom 3-7.


Dette hormonet produseres i bukspyttkjertelen. Insulin gjør at celler tar opp glukose fra blodet, og sørger for at det lagres som fett og glykogen. Har du Type diabetes, er dit blodsukker højt og ustabilt. Under betraktes som normalt. Måling av blodsukker er vanlig og ofte svært viktig hvis man har diabetes eller andre sykdommer som kan påvirke blodsukkeret.


For å få riktige måleresultater er det viktig at du måler riktig og vet hvordan du bruker apparatet ditt. Noen ganger kan resultatet være uforståelig, og forklaringen er ofte at man har gjort noe galt. For at forstå hvad diabetes er, og hvad sygdommen gør ved din krop, skal du vide, hvad blodsukker og insulin er. Kontrol af dit blodsukker.


Målet for din behandling af diabetes er at holde dit blodsukker så tæt på det normale som muligt. Var på kontroll hos jordmor i dag (er uker på vei), og alt så egentlig veldig fint ut. Hun tok blodsukkeret mitt på slutten av kontrollen, fordi hun allerede hadde stukket meg for å se på jernlageret.

Hun spurte deretter hva jeg hadde spist til lunsj, og sa som sant var at jeg hadde spist to b. For lavt blodsukker betyder, at du har for lidt sukker i dit blod. Hvis du har diabetes, kan du fx få for lavt blodsukker (hypoglykæmi), hvis du har taget for meget insulin eller andre midler mod diabetes. Eller hvis du har været mere aktiv end normalt , fx dyrket mere sport.


Lavt blodsukker kan også optræde hos ikke-diabetikere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg