torsdag 17. september 2015

Sjokoladekake springform

Café Stings sjokoladekake er en killer sjokoladekake - myk og saftig med en helt fantastisk god sjokoladekrem! Jeg fant oppskriften på nettet for mange år siden, og kaken skal etter sigende stamme fra Café Sting i Stavanger. Hell røren i en bakepapirkledd springform (cm). Stek kaken midt i ovnen i minst minutter.


Glasur: Bland alle ingrediensene i en bolle og visp sammen til en luftig krem. Strykes på kaken når den er avkjølt.

En god sjokoladekake er det jeg baker desidert mest. Det er barnas favoritt og også en favoritt blant mange voksne. Denne oppskriften fikk jeg servert i et selskap og det er den aller beste sjokoladekaken jeg har smakt.


Heldigvis fikk jeg oppskriften og siden den gang er dette den eneste oppskriften jeg bruker når jeg skal lage en ‘vanlig’ sjokoladekake. Veldig smakfull, saftig og passe. D første gongen jeg laget sjokoladekake , og den ble perfekt! Slik lager du Caroline Berg Eriksens myke sjokoladekake med kokos og pasjonsfrukt- og mangosalsa.


Saftig, smakfull, sjokoladekake til små og store. Når kaken bakes med surmelk brukes natron som hevemiddel.

Dette er en supersaftig kake som smaker fantastisk! Enkel nok til at både store og små kan bake med stor suksess! Sjokoladekake med kefir er en saftig og veldig myk sjokoladekake i langpanne.


Se også oppskrift på Konfektkake i langpanne, som er en basert på en lignende oppskrift. Oppskriften er til stor langpanne. Jeg har derfor valgt å samle fem av mine sjokoladekakefavoritter her så kan du selv velge hvilken du synes ser diggest ut. Den aller første kaken er en saftig sjokoladekake med myk karamell og kaffeglasur. Himmelsk sjokoladekake med kefir.


Fordel røra i en smurt springform (cm) og stek kaken midt i ovnen i ca. I denne oppskriften har vi laget en deilig krem på sjokoladekaken som gjør den enda mer festfin. Legger her ut oppskrift på en saftig sjokoladekake , som kan brukes både til hverdag og fest, alt etter hva den fylles og trekkes med. Kaka blir høy, og rett på toppen. Kanskje har de andre glemt natron?


Jeg hadde i noen sjokoladedråper før jeg satt kaken i ovnen, og håper det blir godt. Siden jeg ikke er så glad i smørkrem skal jeg prøve meg på en ganache alá sjokoladekremen du har hatt på en annen sjokoladekake (Sjokoladefestkake med friske bær) og ha masse deilige bær på. Smør med melkefritt smør oppover kantene og i bunnen for at kaken enkelt skal slippe papiret.


Sett kaken inn midt i ovnen og senk temperaturen til 1grader. Saftig sjokoladekake – vinneren på kakebordet Betalt innlegg.

Varm ovnen til 1ºC. Smør bakepapiret med smør og dryss med sukker. Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggene. Kle bunnen på en springform med bakepapir. Hell i røren og stek på 1grader i knapt tre kvarter, til den har satt seg.


Kaken er mørk, høy og knallgod. Splitt vaniljestangen langs midten, skrap ut de svarte frøene og ha dem i fløten. Fordel kremen på kaken og sikt kakaopulver på toppen.


Pisk til krem, men ikke for stiv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg