torsdag 3. september 2015

Brennkopper i underlivet

Behandlingen virker vanligvis etter noen få dager. Dersom dette gjentar seg flere ganger, kan det være at man har gule stafylokokker i nesen. Brennkopper kan imidlertid komme tilbake. Dette bør behandles med bakteriedrepende krem. Stafylokokker er den vanligste årsaken, men streptokokker kan også forekomme.


Symptomer er blemmer, ofte i ansiktet. Smittefare ved brennkopper. En spesiell form for brennkopper som kalles bulløs impetigo kan gi områder med større væskefylte blemmer. Her er sanger og musikk som passer godt i forbindelse med barnedåp , Flere av dem er skrevet av Barbro Wiig Sulebakk. Barn under år er spesielt utsatt for å få få brennkopper , da de har mye nærkontakt med andre barn.


Sykdommen smitter først og fremst ved hudkontakt. August og september er høysesong for brennkopper. Det er blemmene og innholdet i blemmene som smitter. Vanlig brennkopper begynner med vesikler, fra noen få millimeter til et par centimeter, med blakket innhold om de ikke sprekker tidlig.


Deretter danner det seg typiske tykke honninggule kruster, ofte med erytematøs kant. Om man pirker vekk krusten, siver ravgul væske gjerne fram. Det er ikke sjeldent med brennkopper (impetigo) i underlivet. Hudsykdommen lichen sclerosus vil også kunne gi sår i vulva.


Dette vil oftest være svært kløende hudforandinger hvor huden blir økende skjør og tynn. Lichen planus er en mer sjelden årsak til sår i underlivet. Det renner gjerne gul væske fra sårene hvis skorpen skades. Bulløs brennkopper danner slappe blemmer med rød kant med en diameter på inntil cm. Når blemmene brister dannes det fuktige, røde sårflater som etter hvert dekkes av tynne lysebrune.


Det hadde kun vært farlig om du fikk det i øyeområdet, slik at øet også kunne bli infisert. Begge deler er ubehagelig, men ikke farlig. Går det an å fa arr etter brennkopper ? Problemet er at jeg skjønner ikke hvor jeg kan ha fått herpes fra? Kan jeg smitte andre med herpes når jeg ikke har utbrudd?


Diverse spørsmål om herpes. Feber kan forekomme. Tilstanden oppstår ofte hos barn og skyldes i de fleste tilfeller stafylokokker, en sjelden gang streptokokker.


Bakteriene kan også finnes i nesen og svelget uten å gi symptomer. Dypere og mer alvorlige infeksjoner behandles med penicillinaseresistent penicillin. Ved behandlingstrengende MRSA-infeksjon velges antibiotikum i henhold til resistensbestemmelse. Ved kompliserte MRSA-infeksjoner bør infeksjonsmedisiner og mikrobiolog konsulteres. Abscesser dreneres.


Impetigo ( brennkopper ) er en overflatisk hudinfeksjon som oftest opptrer hos barn. I typiske tilfeller er det erytem og krustedanning (fig 1). Gruppe A-streptokokker er den vanligste årsak i ca.


Staphylococcus aureus er blitt påvist oftere i studier de siste ti årene (13). Betennelse i munnvikene - angulær cheilitt, er en lokal betennelse som gir smertefulle sår i munnvikene. Tilstanden er ganske vanlig blant små barn, eldre mennesker og personer med et svekket immunsystem. Herpes Simplex Virus-infeksjoner kan også føre til utslett og kløe på kroppen.


HSV-infeksjoner kan forekomme i underlivet (herpes genitalis), på lepper og rundt munnen (herpes labialis), samt andre steder som på fingeren og på øyet. Hei Jeg har fått noen rifter og sår i underlivet for en del uker siden, men de vil ikke gro. Det gjør vondt å ha samleie, så det har vi ikke hatt på flere uker.


Brennkopper i underlivet

Har lest litt her på forumet om folk som har hatt rifter, men ingen sier noe om hvor lang tid det tok før de forsvant, eller om de måtte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg