mandag 28. september 2015

Spekemat amming

Les mer om amming og kosthold på Helsedirektoratets nettside. Kan det jeg spiser eller drikker gi magevondt hos barnet? Mange får høre at de ikke må spise for eksempel kål, løk, jordbær, reker eller drikke brus mens de ammer. Men forskning har ikke vist noen sammenheng mellom disse matvarene og luft i magen hos barnet.


Mat du bør unngå under amming Maten du ikke bør spise når du ammer Ifølge eksperter er det helt individuelt hva babyer tåler. Spis all spekemat du vil når du ammer - deilig det etter mnd med å ikke spise rått kjøtt. Men det kan hende du blir vannvittig tørst, væske behovet er enormt når man ammer!


Og - noen barn kan få mageknip av kål, druer - løk. Dette er veldig individuelt, prøv deg fram. Av den grunn har norske matmyndigheter valgt å holde seg til det enkle budskapet at gravide ikke bør spise spekemat , med mindre den er varmebehandlet godt. Kan man egentlig spise spekemat. Det er fordi noen smittestoffer i maten vil kunne gå over i blodet ditt og videre til barnet direkte via morkaken.


Det er svært lite sannsynlig at disse går over i morsmelken og smitter barnet gjennom amming. Du kan derfor spise både spekemat og ulike typer oster i ammeperioden. Mat og drikke gravide ikke bør spise. I svangerskapet bør du være oppmerksom på enkelte matvarer som kan inneholde mikroorganismer, fremmedstoffer eller miljøgifter som kan være skadelig for fosteret. Bacon og spekemat - Gravide kan spise alle typer kjøtt, så lenge de er gjennomstekt eller kokt og er godt innenfor holdbarhetsdatoen, sier avdelingsdirektør i Helsedirektoratet Ellen Margrethe Carlsen.


Det betyr at du som gravid bør unngå all spekemat med mindre de er varmebehandlet godt. Det smitter først og fremst gjennom matvarer som spises uten oppvarming og matvarer som oppbevares lenge i kjøleskapet som skivet kjøtt- og fiskepålegg på slutten av holdbarhetstiden. Et høyt inntak av slike sukkerholdige matvarer fortrenger annen næringsrik mat fra kostholdet og det totale næringsinnholdet i kosten blir dårligere. Så spis og kos deg!


Og er det nyåpnet pakke så er sjansen mindre for toksoplasma. Hei, jeg må bare spørre. Spekemat kan fryses og deretter spises. Er dette seriøst, det du skriver om spekemat ? Skjønner at du tuller med bildene da. Noe av det hadde spekemat på seg.


Om På tjukka år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnsti men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. Hva hører egentlig med på et spekematbord? Jeg skal lage maten selv.


Det skal ikke være rømmegrøt ved siden av. Helsekort for gravide er et journaldokument for å sikre forsvarlig behandling, og understøttes av Nasjonal faglig retningslinje for svangerskapsomsorgen. Kosthold for gravide. Når du er gravid trenger du et kosthold som er variert og som gir tilstrekkelig av næringsstoffer.


Du trenger mer mat enn ellers for at barnet skal vokse og utvikle seg, samtidig som dine behov dekkes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg