mandag 14. september 2015

Add medisin

Lurer du på noe om ADHD medisin og dens virking? Her kan du få svar. Behandlingen vil vanligvis bestå av en kombinasjon av psykoedukasjon, veileding og medikamentell behandling. Når man får diagnosen ADHD , bør det være flere tiltak som settes inn samtidig.


Et av behandlingstiltakene kan være bruk av medisiner.

Som ADHD - medisiner regnes sentralstimulerende midler det vil si metylfenidat som er godkjent av Statens legemiddelverk for voksne og barn, og dextroamfetamin som kun er godkjent for barn. Barn med ADHD bør prøve ut flere medisiner. De fleste med ADHD prøver bare ut én medisin.


Hvis de systematisk fikk prøve ut to, ville flere få nytte av ADHD - medisiner. Ettersom disse medisinene reguleres av Forskrift om narkotika, må leger søke om å få bruke disse i behandlingen. En rekke undersøkelser har vist at medikamentell behandling med de medisinene som er i bruk er effektivt, trygt, og at denne behandlingen drastisk kan endre livssituasjonen for dem det gjelder til det bedre. ADHD har nytte av medisiner , og dette stemmer med erfaringen fra mange som arbeider innen barnepsykiatrien.


Jeg er år og fikk diagnosen ADD i høst, kjenner igjen lettelsen over å ha en forklaring på ting som man ikke kan noe for.

Feks hodet fullt av tanker, ikke begrep på tid og kommer alltid forsent til ting, rotette selvom jeg elsker å ha det ryddig, konsentrasjons vansker når noe er litt kjedelig, vanskelig for å fullføre ting osv. ADHD er en diagnose som kan være vanskelig å stille. Det er derfor viktig med grundig utredning for å sikre at riktig diagnose er stilt, før det lages en behandlingsplan og eventuelle medisiner tas i bruk.


Imidlertid er ADHD (fra USA) eller ADD ikke noen formelle diagnoser i ICD-som brukes i Norge, i Norge heter dette hyperkinetisk forstyrrelse. Når man har fått en ADHD -diagnose, så er det mange barn og unge som har nytte av å bruke ADHD - medisin. Medisinering av ADHD. Det finnes to typer ADHD - medisin : sentralstimulerende legemidler (metylfenidat og amfetamin) og atomoksetin.


ADD symptomene vanligvis blir merkbart når et barn kommer på skolen. Typer av ADHD medisiner ADHD , eller Attention Deficit Hyperactivity Disorder er økende blant barn, men det påvirker også anslagsvis prosent av den voksne befolkningen i USA. Fordelen med korttidsvirkende medisiner er at den tillater en person med ADHD å skreddersy medisiner sine til å passe deres behov og livsstil.


For eksempel barn med ADHD ofte tar sentralstimulerende medisiner i skoletiden, men ikke under etter-skolen lek eller sportsaktiviteter. Sander (21) sluttet med ADHD - medisin da han fylte 1 mens tvillingbroren fortsatte. Nå blir jeg faktisk utslitt, og det er veldig deilig, sier han.


Hvilke symptomer som er mest fremtredende varierer fra person til person og med alderen. Hos voksne skal det bekreftes at symptomer på ADHD var tilstede i barndommen. Tredjeparts bekreftelse er ønskelig, og Strattera-behandling bør ikke startes når verifisering av ADHD -symptomer i barndommen er usikker.

Diagnosen kan ikke stilles utelukkende på grunnlag av ett eller flere symptomer på ADHD. BEDRE EFFEKT AV ADHD - MEDISIN : - Jeg tror manges liv kunne blitt ganske mye bedre hvis de fikk lov å prøve de forskjellige medisinene som faktisk finnes og fikk bruke medisinene med best effekt. Dagens ADHD - medisiner virker via såkalte signalmolekyler i hjernen, nærmere bestemt de som kalles dopamin og noradrenalin. Man antar at dopamin spiller en rolle i hukommelse, mens noradrenalin har blitt assosiert med oppmerksomhet.


Ritalin (metylfenidat) eller depottabletten Concerta (metylfenidat), mens 8fikk Strattera (atomoksetin). Jeg har en sønn på år som har fått diagnosen ADD. Den fikk han for litt over ett år siden.


Som en naturlig følge av det, blir han satt på medisin. Dermed var det nytt merke som ble introdusert, Equasim (Eqvasim?), og dett. En ny type ADHD - medisin , som er basert på såkalt prodrug-teknologi, er godkjent på blåresept i Norge. Dette har vi ventet på, sier overlege Bernhard Weidle ved St. Om ADHD medisin Elvanse.


Elvanse er en helt ny type behandling for ADHD med en unik virkningsmekanisme. Elvanse er ADHD medisin som inntas som kapsel eller oppløst i et glass vann, én gang om dagen. Elvanse antas å virke ved å øke tilgjengeligheten av nevrotransmittere som regulerer pasientens aktivitetsnivå, oppmerksomhet og konsentrasjon. Symptomer og tegn på ADHD deles i to hovedtyper. Den ene er uoppmerksomhet, som kan være at man ikke klarer å fokusere på detaljer, ikke ser ut til å høre etter, og ofte mister ting.


Den andre er hyperaktiv atferd og impulsivitet, som kan være uro, at man ofte forlater pulten sin i timen, har vanskelig for å være stille, avbryter andre og har problemer med å vente på tur. Solgte ADHD -tabletter uten virkestoff – tilbakekaller legemidlet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg