tirsdag 8. september 2015

Begynnende svangerskapsforgiftning

Hva er svangerskapsforgiftning ? Tilstanden forekommer i ca. Svangerskapsforgiftning skal behandles av lege. Hvis en gravid viser tegn på begynnende svangerskapsforgiftning følges hun nøye opp av lege med jevnlig måling av blodtrykk og sjekk av urin etter proteiner. Det er bare fødsel som får svangerskapsforgiftning til å gå over.


I de fleste tilfeller er tilstanden fredelig, men krever regelmessig kontroll. Forløpet av sykdommen er ikke forutsigbar, og selv tilfeller som synes lette, kan plutselig utvikle seg til en livstruende sykdom for moren pga. Jeg ble satt i gang med forrigemann siden jeg til slutt fikk svangerskapsforgiftning. Blei sykemeldt i uke pga.


Fikk oppfølging av poliklinikken på St. Da målte de blodtrykk og tok urinprøve. Jegfikk også en blodstrømsmåling (ul) og to vekstestimeringer for å se om babyen fikk nok næring. Kan føre til tidlig fødsel.


Begynnende svangerskapsforgiftning behandles som regel med hvile og hyppige kontroller. Det har vært en vesentlig lavere tilførsel av nedbør, og dermed har det blitt mindre påfyll i magasinene. Når sesongen starter allerede nå vil det begynne å tære på magasinene tidligere enn det som vanligvis er tilfelle. Utdrag fra Dagens Næringsliv. Diagnosen svangerskapsforgiftning stilles dersom kvinnen etter 20.


Det finnes mange grader av sykdommen, symptomene er ulike og behandles primært gjennom økt hvile og ro. Regelmessig svangerskapsomsorg for alle gravide, med ekstra fokus på førstegangsfødende og andre kvinner med kjent forhøyet risiko, er viktig. Slik kan begynnende svangerskapsforgiftning oppdages tidlig, og god oppfølging sikres. Symptomer på svangerskapsforgiftning er hodepine, hevelser, høyt blodtrykk og protein i urinen.


Noen kan også få influensalignende symptomer, forklarer hun. Ved mer alvorlig svangerskapsforgiftning kan man oppleve flimring for øynene og smerter høyt oppe i magen, i det som heter epigastriet. Lommelegen får ofte spørsmål fra unge mennesker, som er bekymret for begynnende demens. En slik henvendelse kom fra en kvinne på år, som var bekymret på grunn av språkproblemer: - Når jeg snakker så skjer det at det er et ord i setningen jeg ikke kommer på.


Det kan være alt fra et enkelt hverdagsord til et fremmedord. Det er mange spørsmål og få svar for øyeblikket. I den sammenheng l. Jeg ble lagt inn på en fredag, sendt hjem mandag ettermiddag fordi jeg var infin form uten noen symptomer, for å bli akutt innlagt timer senere med oppkast og sterke smerter.


Jeg har begynt å mistenke svangerskapsforgiftning. Det er derfor du følges opp tett i svangerskapet -fordi det er hjelp å få. Den gravide skal følges tett, og det er viktig å sjekke om det oppstår eggehvite i urinen, siden det er et tegn på begynnende svangerskapsforgiftning , sier Hortemo.


Høyt blodtrykk er generelt knyttet til risiko for hjertesykdommer og hjerneslag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg