onsdag 16. september 2015

Influensasymptomer 2014

Influensautbruddene kan enkelte år gi epidemier med mange alvorlig syke eller døde, og er derfor under nøye overvåking. I tillegg forekommer ekstraordinært store epidemier, influensapandemier, med noen tiårs mellomrom. Nasjonal beredskapsplan mot pandemisk influensa er i derfor primært en plan for helsesektoren.


Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Vaksinasjon mot influensa har bare en liten effekt på influensasymptomer hos sunne og friske voksne, ifølge en ny studie. Det er ikke overraskende, mener forskere og understreker at det fortsatt er viktig for spesielt utsatte å bli vaksinert. Mange av oss kan f en skikkelig omgang nr influensaen slr til.


En kvinne i 40-årene hadde hatt influensasymptomer i fire uker med gradvis økende intensitet. Hun hadde febertopper på over °C to ganger per døgn, tørrhoste, diaré uten slim eller blod med inntil ni tømninger i døgnet, muskelsmerter og redusert allmenntilstand. Kroppen er heeeelt ødelagt, og jeg har sterke influensasymptomer.


Influensasymptomer 2014

Hadde influensa for ca uker siden, så skjønte ingenting. Ble litt bedre utover dagen, men på kvelden var jeg helt kake. Dag 2: Like støl, og sterkere influensasymptomer som ikke gir seg. Har dette hele dagen.


Dag 3: Like støl, og sterkere influensasymptomer som ikke gir seg. Det gjelder å vite hva du gjør når du plukker og spiser sopp, siden det finnes flere tusen sopparter i norsk natur. Ved inntak av sopper du er usikker på, bør du kontakte Giftinformasjonen for råd om. Hvis man tilhører en risikogruppe og ennå ikke har tatt vaksinen, haster det nå med å få gjort dette, sier Nordstrand. Influensaviruset herjer i hele landet og det forventes at enda flere vil bli syke de neste ukene.


Hva er egentlig forskjellen på influensa og forkjølelse? Flere av symptomene er like, men det er likevel klare forskjeller som skiller den ene fra den andre. Her er det du trenger å vite. En av årsakene til denne forskjellen er at sommer- og vinterforkjølelsene er forårsaket av ulike virus.


I tillegg til det kjente rhinoviruset som ofte har skylden for vinterens plager i de øvre luftveier, kommer sommerforkjølelsen ofte ledsaget av enteroviruset. Dessuten kan influensasymptomer være så mangt. For eksempel vil forkjølelse, og til og med allergi gi slike symptomer, og selvsagt beskytter ikke influensavaksinen mot det, sier Aavitsland. Han forklarer at det blir som å sette et tall på hvor godt en vaksine mot kolera virker mot diaré.


Rennende nese, tett nese, nysing og at det klør i nesen og øynene er vanlige symptomer ved allergi mot pollen eller pelsdyr. Studie: Influensavaksine virker ikke på friske voksne. Te kan dempe feber, fjerner giftstoffer, lindrer forkjølelse- og influensasymptomer og bidrar til å gjenopprette en normal bakterieflora etter antibiotika. Utvortes: Rosenvann renser huden og glatter ut rynker. Den bidrar til å helbrede vev og reduserer opphovning ved sår og forstuinger.


Svar: Influensa er en årlig tilbakevendende infeksjonssykdom som skyldes influensavirus. De vanligste influensatypene som gir epidemier, ertype A og B. Jern er et livsviktig mineral for mennesket. Det meste av jernet vi har i kroppen anvendes til å binde oksygen till hemoglobinet og transportere oksygen fra lungene og ut til kroppens vev.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg