torsdag 24. september 2015

Hva kan jeg bake

Det må bli ulovlig å sykle det går jo for fort. Ja - siden du nevner det - det går for fort å gå, la det bli ulovlig å gå til jobb også, her må vi krype La det bli ulov. Hehe, det baker jeg hele tiden og skal legge i fryseren.


Selv om jeg baker brett, har jeg ALDRI kanelboller i fryseren =P haha. Flambere, som stammer fra det franske ordet for svi, innebærer å dynke noe med alkohol før det antennes.

Det gir en dramatisk effekt samtidig som smaken blir fyldigere. Hvor flink er du til å bake ? Hva kan du bruke en dobbeltkoker til? Jeg liker allerede dette. Det er mange av følgerne mine som spør meg om hva jeg spiser. For jeg er ikke noe flink til å bake ,. Noen tips om noen litt luksus kaker jeg kan bake.


Lurte litt på verdens beste, men hvordan blir den av å bake den to dager før?

Verdens beste er jeg litt usikker på. Hva er det viktigste å huske på når du skal bake brød? Brødbaking er noe av det morsomste jeg vet, og læreprosessen tar aldri slutt.


Rent baketeknisk er det viktigste å ha riktig utstyr. Det er ikke så mye som skal til – du lager et fantastisk brød med bakebolle, sleiv, brødform og en vekt. Horn både en dekorativ og spennende måte å servere rundstykker på, spesielt når det gjemmer seg noe velsmakende inni. Horn kan egentlig fylles med nesten hva som helst, men denne varianten med ost og skinke er i hvert fall en populær variant som garantert vil falle i smak både hos store og små. Har masse eggeplommer til overs (12) og lurer på om det er noe jeg kan bruke de til eller må jeg bare helle de i vasken?


Sammen hva det er egentlig. Dersom du har brød kan du kultivere gjær, og da kan du bake hva som helst. Putt et eple, halvliter vann og et par brødskiver i en blender, hell det i en pose, knytt igjen (få ut all luften), hold den varm med kroppstemperatur.


Er visst ganske opptatt av mat for tida ser jeg. Eller kan disse fikses opp litt mer`? Får gjester i kveld.


Rekker ikke innom butikken for å kjøpe egg, og alle kakene som jeg pleier og bake inneholder egg. Spørsmål og svar Hjelp oss å bli enda bedre! Still spørsmål, eller svar på det du kan.

A Prøv hva du kan ! Hvis vi for eksempel har rester kan jeg gjerne bare mumse sølvløk fra hermetiske glass eller kose meg med flatbrød med tyttebærsyltetøy. Hva er poenget med å sette en starterdeig ved langtidsheving (f.eks bare bruke halvdelen av melet til å begynne med)? Nå vet jeg ikke hva kornmel er for noe, men fibra er det samme som fullkornmel. Generelt kan jeg si at det er vanskeligere å bake brød som kun består av grove melsorter, (som er det aller sunneste).


Prøv deg frem og erstatt noe av det grove melet med hvetemel om brødene blir veldig tunge. Det har de dessverre ikke på butikken her jeg er på påskeferie. Det er klart du kan bruke hel bygg, eller hel havre, hel spelt eller hel hvete (til og med naturris vil nok gjøre susen :).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg