fredag 4. september 2015

Gravid helsedirektoratet

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Helsekort for gravide er et journaldokument for å sikre forsvarlig behandling,. Her finner du informasjon om graviditeten uke for uke, svangerskapskontrollene, vanlige plager og hva du bør passe på som gravid.


Gravid helsedirektoratet

Gravide kan velge om de ønsker å veie seg hjemme, på helsestasjonen eller på legekontoret. Ved for lav eller for høy vektøkning, bør man oppmuntre til henholdsvis økt eller redusert energiinntak, men samtidig fraråde slanking. Gravide bør ikke spise mye lakris på grunn av skadelige effekter av glycyrrhizinsyre, et hormonforstyrrende stoff som finnes i lakrisplanten. Gravide og kvinner som planlegger å bli gravide bør unngå ingefærshots og kosttilskudd med ingefær.


Bakgrunnen er dyreforsøk som viser at store mengder ingefær kan gi økt risiko for abort. Lokalt psykisk helsearbeid og rusarbeid for voksne. Sammen om mestring ( helsedirektoratet.no) Veileder om pårørende i helse- og omsorgstjenesten ( helsedirektoratet.no) Barn som pårørende.


Når du er gravid , er det viktig å spise variert, slik at du får i deg alle næringsstoffene du trenger. De viktige næringsstoffene kan du lese om i brosjyren Ernæring i svangerskapet, som deles ut på helsestasjonen. Brosjyren kan du også få tilsendt gratis fra Sosial- og helsedirektoratet , avdeling for ernæring. Ved påvisning av et RhD-positivt foster hos en RhD-negativ gravid , gis det tilbud om forebyggende behandling i svangerskapet og etter fødselen. Levende svekket (attenuert) influensavaksine (LAIV) inneholder kuldeadapterte, temperaturfølsomme, svekkede influensavirus og administreres i form av nesespray.


LAIV har nedre aldersgrense år og øvre aldersgrense år. Siden vaksinen er levende skal den ikke brukes til personer med klinisk immunsuppresjon eller til gravide. Rask og trygg leveranse. Alle gravide skal få tilbud om måling av serumferritin (= mål på jernlager) ved første kontroll i første trimester for å se om jerntilskudd er nødvendig.


Gravid helsedirektoratet

Kostholdsråd for gravide. Det er nok med én måling. For at barnet og du skal få i dere tilstrekkelig med næringsstoffer er et sunt og variert kosthold kombinert med fysisk aktivitet anbefalt.


Godt sammensatt vegetarkost inneholder mye av enkelte næringsstoffer som gravide og ammende har økt behov for, som folat og jern. Felles er at god blodsukkerkontroll under svangerskapet i betydelig grad reduserer risikoen for misdannelser hos fosteret. Gravide med diabetes type og type har høyere risiko for komplikasjoner. Vi savnet imidlertid en egen oversikt over pålegg, og fikk laget en i samarbeid med direktoratet og Hillesund.


De fleste gravide som blir influensasyke får et normalt sykdomsforløp. Ved ikke planlagte svangerskap startes folattilskudd når man vet man er gravid , og det brukes til og med uke 12. Hos kvinner som tidligere har hatt svangerskap eller fødsler med ryggmargsbrokk anbefales folattilskudd mg daglig i samme tidsrommet, det vil si tidobbel dose. Du kan gjerne ta multivitamintilskudd som er tilpasset gravide. Urinveisinfeksjon (UVI) hos gravide og ammende, Nasjonal faglig retningslinje for bruk av antibiotika i sykehus.


Schneeberger C, Geerlings SE, Middleton P, Crowther CA. Interventions for preventing recurrent urinary tract infection during pregnancy. Graviditet og amming er krevende prosesser ernæringsmessig.


Et lite barn skal vokse og utvikle seg, ene og alene ved hjelp av de næringsstoffene moren tilfører fra sine egne kroppslagre eller får i seg gjennom kosten. Da blir det ekstra viktig at hun spiser mat som er sunn og næringsrik, og i tillegg tar tilskudd av enkelte næringsstoffer. Bruk fisk både som pålegg og middag. Fisk er spesielt sunt for gravide fordi fisk er rik på omega-fettsyrer, D-vitamin, selen og jod.


Varier mellom mager og fet fisk. Magre fisker er torsk, steinbit og sei. Fete fisker er makrell, laks og ørret. Enkelte typer fisk bør gravide ikke spise. Melk er en god kilde til kalsium, jod og andre viktige næringsstoffer.


Legen må tilby testen, og understreke hvor viktig den er, slik at den gravide vet om konsekvensene. Kilder: Helsenorge. Helsedirektoratet har ingen mengdeanbefaling på meieriprodukter.


Norsk helseinformatikk, nhi. Noen råd den første tiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg