onsdag 9. september 2015

Forkjølelse og feber

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar.


Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg? Små barn kan få feber.

Etter hvert sveller slimhinnen i nesen opp og snørret blir tykt og gulgrønt. Tørrhoste, spesielt om natten, er også vanlig. Omtrent halvparten av de som blir smittet, får ømme muskler ved forkjølelse. Irritabilitet og tap av appetitt forekommer også.


De kan være vanskelige å skille mellom, da de begge har til felles at de kan gi feber , hodepine, sår hals og hoste. Men det er noen forskjeller. Kilde: Spesialist i Allmennmedisin hos Din Lege AS, Andreas Fismen.


Forkjølelse kan ledsages av feber.

I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon. Barn får lettere feber enn voksne. Feber er et vanlig symptom hos barn.


C er for eksempel vanlig ved forkjølelse , og barn kan også få feber uten å være særlig. En mild influensa kan kanskje ligne en forkjølelse , og en kraftig forkjølelse kan gi influensalignende symptomer. Typiske forkjølelsessymptomer er rennende eller tett nese, irritasjon i luftveiene og nysing, sår hals, trykk over bihulene, hodepine, noe feber og slapphet.


Sår hals er som oftest helt ufarlig og går som regel over av seg selv, men kan være ubehagelig og mange ønsker noe som lindrer. Ved influensa blir du raskere veldig syk, får høy feber og er mye dårligere. Når du er forkjølet kan du ofte gå på jobb, men er selvsagt redusert. Les også: Alt du trenger å vite om forkjølelse - Fra man blir smittet til man får symptomer går det typisk 2-dager.


Når du har en infeksjon - for eksempel en forkjølelse eller influensa - er det bra med litt feber. Tar du febernedsettende, risikerer du at det tar lengre tid å bli frisk. Når man våkner med rennende nese, nyser, hoster, og føler seg generelt uvel med smerter i kroppen, så kan man lure på om det er en forkjølelse eller influensa som man har pådratt seg.


Tilstanden er karakterisert ved sår hals, slapphet og lavgradig feber i starten. Disse symptomene forsvinner i løpet av få dager og etterfølges av nesetetthet, snue og hoste som kommer i løpet av til timer etter symptomstart. Så godt som hele befolkningen rammes en eller flere ganger i året av forkjølelse.


Når temperaturen stiger, øker også kroppens behov for oksygen (surstoff) og væske.

Barn har ikke ferdig utviklet immunforsvar og blir lettere forkjølet enn voksne. En forkjølelse gir normalt tett og snørrete nese, hoste og vond hals. Barn får også ofte feber , søvnvansker og lite matlyst når de er forkjølet. Omron Gentle Temp 5Öron termometer Omron Øre-termometeret føler varmen mot øretrommen, akkurat ved sentrum av temperaturkontrollen for hele kroppen, noe som gir et raskt og presist måleresultat.


Renässans Mentol Plus nässpray Renässans Renessans Mentol Plus brukes for å lindre forbigående nesetetthet som har oppstått pga forkjølelse , allergi, graviditet eller andre årsaker. Dette er kroppens mekanisme for å bekjempe organismer som virus og bakterier. Sykdommen ses oftest om høsten og vinteren.


Hvordan blir man forkjølet? For å bli forkjølet må man smittes av et virus. Det er kroppen selv som forårsaker feberen. Det finnes mer enn hundre forskjellige virus som kan gi forkjølelse. Uansett kan det være godt med litt ekstra hjelp.


Influensa er ofte verre og mer langvarig enn forkjølelse , og symptomer som feber , kroppssmerter, hodepine, ekstrem slitenhet og tørrhoste er mer intense. Ved forkjølelse er det vanligere å være snørrete, tett i nesen, eller sår i halsen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg