tirsdag 1. september 2015

Diabetes blodsukker

Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt.


Diabetes type Ved høyt blodsukker settes insulin for å få det ned. Hvis bldosukkeret er høyt over lang tid kan du utvikle syreforgiftning.

I urinen omdannes ketosyrer til aceton, som også pustes ut og det lukter aceton av pusten. Ikke alle kjenner denne lukten selv, spør derfor ev. Ved diabetes har man for lite utskillelse av hormonet insulin i forhold til behovet.


Ved den vanligste typen, diabetes type virker insulinet dårligere enn normalt, noe som gir en relativ insulinmangel. Hva er blodsukker ? Blodsukker er det samme som glukose, og blodsukkernivået angir konsentrasjonen av dette sukkermolekylet i blodet. Hos personer med godt regulert diabetes type er lette følinger svært vanlig.

Høyt blodsukker er noe alle personer med diabetes får. Når sykdommen oppdages, så baseres jo diagnosen på at det måles forhøyede blodsukkerverdier, eller hyperglykemi. Alvorlig høyt blodsukker med økt surhet i blodet er imidlertid en tilstand som ses nesten bare blant personer med diabetes type 1. Et svært forhøyet blodsukker som utvikler seg over noen dager, kan forårsake en akutt, livstruende tilstand hos personer med diabetes type 1. En slik tilstand inntrer imidlertid svært sjelden ved diabetes type 2. Hvem får høyt blodsukker ? Hypoglykemi (lavt blodsukker eller føling) opptrer oftest hos personer med diabetes type men kan også opptre hos personer med diabetes type som behandles med insulin eller sulfonylureaderivater. Ved insulikrevende diabetes må du noen ganger godta høyere fastende verdier for å unngå nattlige hypoglykemier.


Det foreligger insulinresistens. Kontrol af dit blodsukker. Målet for din behandling af diabetes er at holde dit blodsukker så tæt på det normale som muligt. Når du får symptomer på grunn av at blodsukkeret er for lavt, kalles det føling. Det er veldig sjelden at personer som ikke har diabetes får føling.


Særlig de som har diabetes type men også de med diabetes type som bruker insulin eller legemidler som inneholder sulfonylureaderivater. Insulinbehandling og noen antidiabetika kan også gi lavt blodsukker ved diabetes type 2.

Lavt blodsukker forekommer først og fremst hos de med diabetes. Type 1- diabetes er en autoimmun sykdom, og av ukjent årsak angriper kroppen seg selv og ødelegger cellene som produserer insulin. Tilstanden krever rask behandling. Sykdommen kalles også insulinavhengig diabetes , fordi de som får sykdommen er avhengig av syntetisk insulin resten av livet.


Diabetes Stadig flere lever med diabetes , men antall nye årlige tilfeller kan ha flatet ut. For at forstå hvad diabetes er, og hvad sygdommen gør ved din krop, skal du vide, hvad blodsukker og insulin er. I tillegg er det et antall ukjente tilfeller. Her finner du fakta og informasjon om diabetes type diabetes type LADA, MODY og generell informasjon om diabetes. Voksne med diabetes type eller type bør være fysisk aktive med moderat til høy intensitet i minst 1minutter hver uke.


For barn med diabetes gjelder den samme anbefalingen for fysisk aktivitet som for barn uten diabetes , det vil si minst minutter hver dag med middels eller høy intensitet. Insulin trengs for at cellene skal ta opp næring. Når kroppen ikke produserer insulin eller når insulinet ikke virker godt nok, fører det til at cellene ikke tar opp nok næring og man får høyt blodsukker.


Diabetes , formelt diabetes mellitus, også kalt sukkersyke (foreldet), er en kronisk sykdom med høyt blodsukker som skyldes absolutt eller relativ insulinmangel, eventuelt også insulinresistens. Ordet diabetes kommer fra gammelgresk διαβαίνειν diabainein , å gå gjennom, via latin diabētēs , og viser til den økte urinutskillelsen sykdommen fører til. Det har vist seg at en lavere blodsukkerverdi til sengetid medfører en vesentlig risiko for at man får lavt blodsukker (hypoglykemi)) senere på natten.


Dette kan være farlig fordi mange pasienter ikke kjenner lavt blodsukker om natten, men sover igjennom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg