onsdag 16. september 2015

Gravid sopp

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


I svangerskapet er kvinnen utsatt for å få soppinfeksjon i underlivet. Ja, i noen tilfeller kan det være det første symptomet på at du er gravid. Det arter seg som hissig rødhet, svie og kløe på kjønnsleppene og rundt skjedeåpningen. Det er også rødt og sårt i selve skjeden. Ofte forligger en osteaktig, cottage cheese-liknende utflod.


Den kan ligge som et belegg på skjedeveggen. Denne kan også brukes av gravide , men kun i samråd med lege. Kontakt i så fall fastlegen din, råder Løvendahl Mogstad.


Gravid sopp

Hun minner også om at gravide bør ha lavere terskel for å besøke lege – særlig om det oppstår nye og uvante symptomer og plager. Faktisk oppstår soppinfeksjon hos opptil av gravide. Typiske kjennetegn er: Luktfri utflod som er tynn og klar, eller hvit og klumpete.


Det klør og svir i underlivet. Soppinfeksjonen er vanligvis lett å bli kvitt. Jeg har mer eller mindre gått konstant med sopp infeksjon etter jeg ble gravid. Har ikke behandlet dette for lest at det kan gi fosterskader. Har også lest at det er ufarlig å gå med soppinfeksjon når man er gravid.


Leser nå en artikkel fra babyverden at gravide bør behandle soppinfeksjon. Jeg er en kvinne på år som har to barn på og år. Hver gang jeg er gravid så begynner graviditeten med en soppinfeksjon.


Ved siste graviditet brukte jeg canesten (vaginaltabletter og krem) og ved de to tidligere pevaryl (vaginaltabletter og krem). Ifølge Åse Storfjell-Olven, farmasøyt i Vitusapotek, kan underlivssopp forekomme oftere hos gravide enn hos ikke- gravide. Underlivssopp er vanlig hos gravide på grunn av deres økte nivåer av østrogen, som kan føre til forandringer i skjeden som gjør det gunstigere for oppvekst av sopp , forklarer hun.


Symptomer på soppinfeksjon hos menn er kløe og rødt utslett under forhuden på penis som også kan spre seg til lysken. Egen fangst av fisk og plukking av fugleegg, sopp , bær etc. Enkelte havner og fjorder langs kysten av Norge er spesielt forurenset. Se Kostråd for Fisk og skalldyr fra visse havner og fjorder. Generelt bør gravide unngå fisk og skalldyr som er fanget nær eksisterende eller tidligere industriområder (fremmedstoffer).


Den vanligste plagen ved sopp i underlivet er endret utflod fra skjeden. Du kan også kjenne kløe og sårhet. Finner du sopp du ikke har sett før, kan du rapportere inn til tjenesten.


Det gjør du på følgende måte: Ta var på soppen og ta bilde av den imens den er helt fersk. Bildet legger du som vedlegg i en e-post. Candida er en sopp. Hyppigheten øker etter graviditetens varighet.


Hvorfor får man soppinfeksjon? Hvis du er gravid , er det helt naturlig at den hormonelle balansen forandres og påvirker kroppen. Det skyldes hormonforandringen i kroppen. Som gravid bør man heller ikke spise fiskelever, krabbeinnmat fra skallet (hvitt krabbekjøtt i klør og skallhus er trygt) eller eksotiske fisker som hai, sverdfisk, skater og fersk tunfisk (tunfisk på boks er trygt). Gravid og sopp i underlivet.


Gravid sopp

Visse typer sopp er mer resistente mot behandling via midler man kan få kjøpt på apoteket eller fluconazole, og derfor er det viktig at legen tar en prøve av utfloden hvis man ikke blir kvitt infeksjonen etter normal behandling. Disse soppene kan måtte behandles med andre midler som borisk syre. Sopp er helt ufarlig, og sprer seg ikke til de indre kjønnsorganene.


Men på grunn av plagsomme symptomer, vil nok de fleste behandle den. Ved behov rengjør den irriterte huden varsomt. Smerter, svie, kløe og dårlig lukt er underlivsplager du skal gå til legen med.


Gravid sopp

Gjærsoppen candida albicans er en del av normalfloraen der bakterier og sopp lever i balanse med hverandre. Sopp er fristende for barn der de vokser både i plen og skog. Små barn kan ta på sopp og spise mat etterpå, uten å vaske hendene.


Dette er aldri farlig selv om soppen er giftig. En bit av soppen må spises for å gi forgiftning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg