torsdag 24. september 2015

Blemmer på penis

Utslett på penis kan skyldes infeksjon, betennelse eller svulstvev. I denne artikkelen kan du lese mer om ulike årsaker til at dette oppstår. Kjønnsvorter er en vanlig, ofte asymptomatisk, kroppen kvitter seg med disse infeksjonene av seg selv i de fleste tilfeller. Noen kan utvikle seg til vorter på penis.


Menn som får vorter får dem vanligvis på penis og området mellom penis og anus. Herpesvirus gir som oftest smertefulle utbrud og her vil du se væskefyllte blemmer , slik som du beskriver. Imidlertid så beskriver du ikke sterke smerter. Herpesinfeksjon på kjønnsorganene kan forårsakes av to virus. Begge virus har en inkubasjonstid på dager.


Det vil si at symptomene først kommer fire dager etter samleiet. Balanitt er betennelse, inflammasjon, av glans penis. Tilstanden omfatter både forhuden, preputiet, og penishodet (glans).


Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi råd om behandling. Det er en lang rekke ulike årsaker. Herpesutbrudd ses på penis , pungen, kjønnsleppene, i skjeden, på øvre del av lårene, på seteballen eller rundt endetarmsåpningen.


De første synlige tegn er rødhet og deretter blemmer som det går hull på og blir til sår i løpet av 1-døgn. Disse sårene kan være svært smertefulle. Penis ser forøvrig normal ut i farge og form - uten andre tegn til sykdom annet enn ovennevnte rødlighet når sårene er grodd. Jeg har i det siste fått mye vorte lignende ting på penis.


Fått noe hårvekst, men ikke kommet i stemmeskiftet og ikke så stor penis. Jeg har fått utsett og kløe på penis , hva kan jeg gjøre for å fikse dette? Har fått fordyce spots på penis.


Dersom sykdommen har utviklet seg dypt i vevet kan det være aktuelt med delvis eller total amputasjon av penis. Operasjon kan påvirke seksuell aktivitet. Blemmer kan man også få på penis som andre steder, så dette kan være en reaksjon på noe annet. Det lureste er å oppsøke legen for å få disse blemmene undersøkt, så vet du sikkert.


Helsestasjon eller fastlege kan hjelpe deg med dette. Det blir på en måte som kviser bare på penis. Trang forhu diabetes mellitus og dårlig personlig hygiene eller overdreven vask disponerer. Hos barn er årsaken vanligvis trange forhold og sekretstuvning. På fagspråket kalles små blemmer vesikler og store blemmer bullae.


Blemmedannelse skyldes at det øverste hudlaget løsner, og deretter fylles med klar veske eller verk. Våre hudleger har oppsummert de vanligste årsakene til utslett med blemmer under. Herpes symptomer for menn kommer typisk i form av et utbrud gjerne på penis , pungen, endetarmsåpiningen, lårene eller seteballene. Enkelte vil også oppleve at det kommer litt utflod fra urinrøret og at det blir vondt å tisse.


Du får da ikke blemmer på penis av å runke. Den kommer ikke til å forsvinne bare fordi du roer ned ronkinga. For det vi vet kan dette være et eller annet helt ufarlig, som en kvise eller noe sånt, men for at du skal slippe å bekymre deg hadde det beste selvfølgelig vært å la noen med peiling ta en titt (les: en lege). Jeg opplever fra tid til annen at det kommer små væskefyllte blemmer på penis.


Blemmene er ganske små og varierer fra en eller to, til å være opptil 7-stk. Blemmene dukker opp for det meste opp langs sømmen eller på forhuden, ikke i. Noen dager er jeg helt sikker på det kommer fra urinrøret, mens andre dager kan det føles som det er irritasjon på glans. Men det første området som slår meg når jeg prøver å kjenne etter, er undersiden av penis inn mot roten. Men også kløe ved urinrørsåpningen.


Genital herpes er en seksuelt overførbar sykdom. Herpesviruset kan gi kviser og blemmer på kjønnsorganene, men du kan ha det uten symptomer. Behandling fjerner ikke viruset for godt, men virker symptomlindrende. I løpet av tre-seks dager vil et utslett med små blemmer vise seg. Blemmene blir fylt med puss og kan etter hvert begynne å blø.


Som regel blir regionen rundt brystkassen rammet, men noen får også utslett på halsen og i ansiktet. Soppinfeksjoner: Soppinfeksjoner kan minne om flere andre hudsykdommer. For fem år siden fikk jeg et voldsomt angrep av blemmer i munn og svelg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg