tirsdag 1. juli 2014

Bulimi konsekvenser

Det viktigste du kan gjøre for å bli frisk er å søke hjelp. Om man overspiser og kaster opp en gang hver uke eller oftere, kan man få forstyrrelser i saltbalansen (natrium- og kaliumbalansen) i kroppen. I alvorlige tilfeller kan bulimi føre til uregelmessig hjerterytme, noe som i ekstreme tilfeller kan føre til hjertestans. Dette er problemer som kan oppstå dersom du har hatt bulimi lenge, eller du kaster opp mange ganger om dagen.


Selv om du ikke har hatt bulimi på en stun kan det gi problemer.

Følgende lister forklare de mange medisinske konsekvensene av anorexia nervosa og bulimia nervosa. Som ved bulimi er det også ved denne tilstanden spiseepisoder med ledsagende følelse av sterkt ubehag eller manglende kontroll, men det foreligger ingen kompenserende adferd for å bli kvitt maten igjen, slik vi ser ved bulimi. Flere kvinner enn menn rammes. Det finnes ingen enkel test for påvisning av bulimi , men dersom du får hjelp er det gode sjanser for å bli frisk.


Hvordan gjennomskue bulimi ? Personer med bulimi er ofte flinke til å skjule det, men man vil ofte merke at de har svært varierende spisevaner. De kan spise svært små måltider eller mat med få kalorier, mens de i andre anledninger spiser store måltider med høyt kaloriinnhold.

Vad händer i kroppen vid bulimi ? Tändernas emalj påverkas av kräkningar, kroppen ropar på hjälp genom hetsätningar och man kan gå upp i vikt trots att man inte äter mycket då kroppen har ställt in sig på svält. Bulimia nervosa kan være vanskelig å oppdage sammenlignet med anorexia nervosa fordi pasienter med bulimi har en tendens til å ha en kroppsvekt nær gjennomsnittet. Mange med bulimi kan også engasjere seg i betydelig spiseforstyrret atferd og treningsmønstre uten å møte de fulle diagnostiske kriteriene for bulimia nervosa.


Det vanligste symptomet på bulimi er å spise for mye - overspise - og deretter kvitte seg med maten igjen. Vanligvis ved å kaste opp. Noen bruker avføringsmidler og noen trener hardt for å balansere opp for overspisingen.


Noen gjør alt dette, eller varierer mellom metodene. Det kan være vanskelig for andre å oppdage at du har bulimi. Kroppsliga konsekvenser av bulimi kan vara blödningar i matstrupe, frätskador på tänderna, spottkörtelsvullnad och hjärtarytmier på grund av rubbad vatten- och saltbalans.


Men det brukar vara de sociala konsekvenserna som är mest betydande. De fleste med bulemi er normalvektige. Bulimi kan leda till farliga konsekvenser. Alvorlige konsekvenser på lang sikt. Formålet er at undgå at tage på i vægt.


Selv om anoreksi er den tilstanden man som oftest legger merke til, er bulimi og overspising mye mer vanlig.

Anoreksi kan også føre til. Har spiseforstyrrelser noen konsekvenser for tannhelsen? Ja, særlig bulimi kan føre til slike tannproblemer. Personer som lider av bulimi kaster som regel opp flere ganger om dagen. Dette fører til at de kan få store etseskader i tannemaljen.


Særlig på baksiden av fortennene i overkjeven kan man se dette. Mange personer med bulimi har en forhistorie med anoreksi. Ved manglende behandling, eller i forbindelse med rask behandling eller der vektoppgang oppleves som tap av kontroll, er det en risiko for å utvikle bulimi eller overspising.


Noen symptomer og kjennetegn Nedenfor er noen kjennetegn som kan ses hos en person som har bulimi. De fleste som har bulimi , ønsker å få hjelp til å redusere overspisning og selvpåført oppkast, og dette kan komme i konflikt med ønsket om lav vekt og en slank kropp. Et felles element for anoreksi, bulimi og overspising er at det som oftest starter med en slankekur. Det er derfor uheldig at ungdom slanker seg, mener Hatle.


Aldersmessig er anoreksi en sykdom som debuterer tidlig i tenårene, mens bulimi vanligvis opptrer noen år senere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg