mandag 25. desember 2017

Klør i underlivet

Kløe i underlivet er plagsomt. Ikke bare på grunn av kløen, men ofte fordi den griper inn i det intime samlivet. Pruritus vulvae er den latinske medisinske betegnelsen for kløe i området rundt kvinnens kjønnsorganer.


Det kan være et symptom på sykdommer som infeksjoner, allergier eller hudlidelser. Noen årsaker til kløen er enkle å behandle, mens andre vil være plaget av kløen i lengre tid.

Kløe, svie og smerter i underlivet hos kvinner kan ha mange årsaker. Vi skal se på noen av de vanligste årsakene som legen din gjerne vurderer på kontoret. Når man snakker om underlivet snakker man egentlig om to ganske ulike deler med forskjellig biologi, nemlig de ytre og de indre kjønnsorganer. For mange oppleves det ekstra ubehagelig på grunn av at det er et intimt område som gjør at man føler det er litt tabu å snakke om.


Noen seksuelt overførbare sykdommer innebærer symptomer som kløe i underlivet hos kvinner. Dersom man tror at kløen i underlivet kan skyldes dette, bør man teste seg så fort som mulig. Eksem eller andre hudforandringer.


Det er ikke alltid det er så mye som skal til for å få bukt med problemet med kløe i underlivet.

Her er det samlet en del enkle kjerringråd mot kløe der nede. Les mer om kløe i underlivet. Som hjelp mot kløe i underlivet er ofte det enkle det beste. Mange kan oppleve at det plutselig oppstår kløe, svie og til og med utslett i underlivet.


Utslett i underlivet kan være et symptom som kan skyldes en rekke helseproblemer og kan forekomme på en hvilken som helst del av det mannlige eller kvinnelige kjønnsområdet, finn riktig behandling for din tilstand! Opplever du at det klør og svir i underlivet ? Da kan det være du har fått en soppinfeksjon. Mange ulike årsaker kan ligge til grunn for sopp, blant annet varme og fuktig badetøy, men det finnes heldigvis enkle og effektive egenbehandlingsråd.


De fleste kvinder har hørt om svamp i underlivet , og derfor regner de fleste me at kløe i skeden skyldes svamp. Det er rigtigt i mange tilfælde, men der kan også være andre årsager til vaginal kløe, og her kan der være behov for en anden type behandling af kløe i skeden når det ikke er svamp. Soppinfeksjon i underlivet er noe svært mange kvinner opplever og kjennetegnes ved svie og kløe i skjeden. Utfloden er ofte tykk og litt klumpete som mange beskriver som cottage cheese-lignende. Man får kjøpt reseptfrie soppmidler på apoteket.


Dette er den hyppigste seksuelt overførbare sykdommen i Norge og rammer særlig. Sopp i underlivet og bakteriell vaginose er blant de vanligste, og kan noen ganger forveksles. Finn ut forskjellen her, slik at du kan behandle plagene riktig.

Svie i underlivet som gravid. Mange gravide opplever en sviende fornemmelse i underlivet under graviditeten. Noen har lett sviende plager, mens andre opplever en sterkt brennende fornemmelse.


Du kan godt oppleve svie i underlivet under din første graviditet, mens du som annen- eller tredjegangsfødende ikke opplever sviende plager. Mange kvinner oppsøker gynekolog fordi de opplever smerter eller svie i underlivet. Med smerter i underlivet menes smerter i nedre del av magen eller i skjeden. Hadde ubeskyttet sex, det klør og svir i underlivet. Jeg klør og svir i underlivet , det er også ganske rødt og veldig tørt.


Klør så ufarlig mye i underlivet (mest framme) før klødde det sykt, men no er det bedre- klør liksom i en periode og så blir det vorte en stund. Mamma sier det ikke er mak siden det klør drama (mener kun mak hvis det klør bake) men har sett i sjefen min, og jeg ser litt hvit tykk deig ting fra sjefen. Vask underlivet med vann. Unngå såpe, siden tilstanden blir ofte verre av det. Svette, fuktighet og utflod fra skjeden kan være årsaken til kløe hos noen.


Bruk luftig og lett undertøy. Bomull puster, mens syntetiske stoffer lett skaper et klamt miljø. Unngå for stramme klær, spesielt om kvelden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg