torsdag 7. desember 2017

Helfo fastleger

Når fastlegen får ledig plass, trer byttet automatisk i kraft fra første dag i kommende måned. Helfo sender ut brev om dette til dem som har stått på venteliste. Hvor lenge må jeg stå på venteliste? Noen ganger går det fort å få plass hos en fastlege du står på venteliste til, andre ganger kan det ta lengre tid.


Informasjonen på helsenorge.

This site won’t let us show the description for this page. Her finner du sikre, digitale tjenester du kan benytte for å. Her kan du finne og bytte fastlege, og se hvem som er fastlegen din nå. Lær mer om fastlege, bytte av fastlege, egenandel ved fastlegebesøk og fastlegekontakt via helsenorge. Når du som helseaktør har avtale med Helfo , får du direkte utbetalt den økonomiske stønaden pasienten har rett til.


En avtale om direkte oppgjør er en personlig og gjensidig forpliktende avtale mellom deg og Helfo. Basistilskot for fastlegeordninga i kommunane Helfo administrerer fastlegeordninga på vegne av kommunane.

Berekning av basistilskotet er ein del av denne oppgåva. Tallene er for fastleger , og totalt ble det utbetalt milliard kroner. Dette tilsvarer en økning på prosent. Helfo viser også til at bruken av taksten har vært stabil de siste tre årene, men at antallet behandlere som bruker den, har økt.


Gjennomsnittlig bruk per behandler er derfor redusert. Søk blant alle fastlegene her. Bytte på internett. Hvis du ønsker å bytte fastlege på internett kan du benytte helsenorge.


Norge, og få informasjon om hvilke tjenester disse tilbyr. Etter hvert kan du benytte flere tjenester på vegne av dine barn og de som har gitt deg fullmakt. Oversikt over fastleger i Stjørdal, og hvem som har ledig plass på sin liste, finner du på helsenorge. Hvis du flytter fra en kommune til en annen, må du melde flytting til Folkeregisteret. Du kan velge en av dem, eller beholde den fastlegen du allerede har.


På denne nettsiden kan du søke etter en fastlege som du ønsker å bruke. Det kan selvsagt være mye god medisin, ikke minst sosialmedisin, i slike prøver, men det er altså ikke Helfo som skal belastes denne utgiften.

Rustesting med isolert mål å få tilbake førerkort faller ikke inn under folketrygdloven og dekkes ikke av Helfo. Analysekostnadene (og konsultasjonskostnaden) må dekkes av prøvegiver. Du kan fritt velge mellom fastleger som har ledig kapasitet. Noen grupper har allikevel rett til å komme inn på listen selv om listen er full.


De fleste fastleger er selvstendig næringsdrivende og har en rekke utgifter til hjelpepersonell som. Det er HELFO som administrativt forvalter ordningen, men ansvaret for å inngå avtaler med legene påhviler den enkelte kommune. Innbyggerne har anledning til å bytte lege to ganger pr år.


Man får imidlertid ett ekstra bytte dersom man flytter eller blir tvunget til å bytte som følge av at legen slutter eller reduserer listen sin. Femte ledd omhandler en overgangsbestemmelse for fastleger i aldersgruppen til år. Bestemmelsen gir kun forlenget rett til fritak for fastleger som, i perioden fra 1.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg