torsdag 14. desember 2017

Bivirkninger av influensavaksine

Bivirkninger av influensavaksine

Vaksineringen utføres av kvalifisert helsepersonell. Aldersgrense for vaksinering i apotek er år. Vår kunnskap - din trygghet. Flertallet av disse var allerede kjente bivirkninger , som allergiske reaksjoner. De resterende ble vurdert til å ikke ha noen sammenheng med vaksinen, da de sannsynligvis ble forårsaket av andre faktorer (det ble hos disse avdekket annen underliggende sykdom som kreft, drypp og annet).


LES OGSÅ: Når bør du sykemeldes av influensa? Folkehelseinstituttet. Bivirkninger av influensavaksine. Som alle andre legemidler kan også influensavaksinen gi bivirkninger. Lett ubehag i form av feber, hodepine og tretthet kan forekomme i 1-dager etter vaksineringen.


Mulige bivirkninger av ikke-levende influensavaksine (sprøyte) De fleste barn og voksne får liten eller ingen reaksjon etter vaksinasjon. Kontakt derfor alltid lege hvis du er bekymret. Ingen bivirkninger av betydning ble rapportert etter vaksinasjon. Universell immunisering støttes ikke av forfatterne som mener det er mer å hente ved å sette inn ressursene på vaksinering av risikogrupper enn av friske individer (3).


Ingen uventede bivirkninger av influensavaksine - Viser at Pandemrix er trygg, sier Madsen i Legemiddelverket (VG Nett) Det er innrapportert alvorlige bivirkninger , inkludert ett dødsfall. For å få erstatning for bivirkninger på grunn av en frivillig vaksine,. Det tar 10–dager før vaksinen virker, og blir man smittet av influensa i det tidsrommet er man ikke beskyttet av vaksinen, sier Klüwer.


Det er også mange andre virus i omløp på høsten som kan gi de samme symptomene som influensa. Hun sier noen får bivirkninger som minner om lett influensa og de kan være sjabre et par dager. Informasjonen på helsenorge.


Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke fastlegen. Influensavaksine kan beskytte mange av disse. Ved alvorlige komplikasjoner av influensa kan sykehusinnleggelse være nødvendig. Det er så alt for lett å lage sensasjonelle saker ut av folks manglende forståelse statisikk og hvordan bivirkninger registreres og hva de faktisk er.


Som influenze virus som brukes i influensavaksine er blitt svekket eller utkoblet, er det ikke mulig å trekke seg sammen viruset ved å bli vaksinert. Nøkleby påpeker at en mulig årsak til at narkolepsi særlig er sett i disse landene kan være omfanget av vaksineringen. Både Norge, Svarige og Finland har vaksinert en stor del av befolkningen, da er det også naturlig at det er lettere å oppdage sjeldne bivirkninger. Blomsterfluen skrev: så bra at det er enerom der.


Du blir koblet fra når du må på toalettet tror jeg. Kan det være en bivirkning? Melding av bivirkninger. Likevel har Norge en svært lav vaksinasjonsdekning, som i verste fall kan føre til at mange blir alvorlig syke.


Bare én av ti helsearbeidere har vaksinerer seg mot influensa, selv om de anses å ha stor risiko for å bli smittet, ifølge Sykepleien. Jeg har slitt med plage. Hvor godt den beskytter er avhengig av flere faktorer som alder, immunstatus og hvor godt vaksinen treffer mot den influensatypen som blir den dominerende den sesongen.


Likevel mener ekspertene at pneumokokkvaksine hos eldre totalt sett synes å ha en klar effekt på forebygging av alvorlig pneumokokksykdom. Vanligvis beskytter den godt. Samtidig vaksinering med influensavaksine.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg