fredag 29. desember 2017

Tannbehandling nav

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Tannhelse i folketrygden, økonomisk støtte til tannbehandling NAV. Hovedregelen er at man som voksen betaler all tannbehandling selv.


Ansvaret for ytelser etter sosialtjenesteloven er som hovedregel lagt til det enkelte NAV -kontor i den enkelte kommune. Personer som av ulike årsaker ikke har økonomi til å betale for egen tannbehandling , og som heller ikke har rettigheter etter annen lovgivning, kan søke om økonomisk stønad til å få utført nødvendig tannbehandling.

Du kan søke hjelp hos NAV for stønad til tannbehandling. Hvis du har krav på støtte fra NAV , blir du sent til den offentlige klinikken som ligger under oss, i tredje etasje, i Galleri Oslo. Den offentlige tannlegen undersøker deg og gir et kostnadsoverslag på den tannbehandling som du kan få støtte fra NAV for.


Din saksbehandler hos NAV. For å ha rett til stønad til tannbehandling , må pasienten dokumentere overfor deg som er tannlege at NAV har godkjent skaden som yrkesskade. Det må fremgå hvilke tenner yrkesskadevedtaket omfatter slik at det kan dokumenteres at behandlingen er innenfor det NAV har godkjent som yrkesskade. Det skal foreligge et godkjent vedtak fra NAV.


Innloggede tjenester.

Du kan logge på NAVs tjenester med ulikt sikkerhetsnivå. Med MinID kan du sende meldekort, bruke arbeidstjenestene, sjekke utbetalinger m. Med BankI BankID på mobil, Buypass eller Commfides kan du i tillegg søke om ytelser, skrive til NAV og motta meldinger fra NAV. For nærmere informasjon, ta kontakt med ditt lokale NAV -kontor eller se informasjon på kommunens nettsider. Tannlegene på Torshov Tannlegesenter tar imot pasienter med rekvisisjon på tannbehandling fra NAV.


Husk å ta med din rekvisisjon! Den enkelte må ta kontakt med sitt lokale NAV -kontor for opplysning, råd og veiledning hvis vedkommende ikke har egne midler til tannbehandling. Vedkommende vil ved det lokale NAV -kontoret kunne sette fram en søknad om økonomisk stønad til tannbehandling , forteller de til Dinside. Hvis du ikke kan betale for din egen tannbehandling kan du søke om å få dekket utgiftene helt eller delvis hos Nav.


De vurderer sammen med deg behovet ditt for økonomisk sosialhjelp, sier. Les mer om helse og omsorgstjenester til innsatte i fengsel på helsedirektoratet. Har du dårlig rå kan du søke NAV om støtte til tannbehandling (etter sosialtjenesteloven). Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner. NAV - tannhelse i følge Lov om Sosiale tjenester.


Selv om du ikke har noen av de tilstandene nevnt i Lov om Folketryg kan individer som har økonomiske problemer i noen tilfeller få dekning av tannlegeutgifter fra NAV gjennom Lov om Sosiale tjenester. Tannbehandling for barn opp til år dekkes av det offentlige. Voksne skal i utgangspunktet dekke de selv.

Er du over år må du dekke tannlegeutgiftene selv. Men det er er visse unntak for voksne. Her kan du lese om hvilke sykdomstilstander som kan gi deg rett til å få dekket noen av tannlegeutgiftene dine fra HELFO. Be tannlegen eller tannpleieren om en vurdering av rettighetene dine. Utfyllende informasjon om Diagnoser og tilstander som kan gi rett til stønad til tannbehandling.


Det er fri tannbehandling for barn, psykisk utviklingshemmede (registrerte), eldre og syke som har vært i institusjon sammenhengende mer enn tre måneder eller har mottatt tjenester fra hjemmesykepleien mer enn tre måneder sammenhengende. Når pasienten frem-viser frikort egenandelstak skal tannlege fylle ut når og hvor frikortet er utstedt. Det er også noe refusjon for ungdom i overgang fra barn til voksne inntil år.


Frikort egen-andelstak gjelder ikke for tannbehandling. Snakk med fylkeskommunen din om du kan ha rett til gratis tannbehandling. Dersom du trenger transport må du også ta dette opp med fylkeskommunen din. Støtte til tannbehandling ved sjeldne diagnoser. Mange med sjeldne diagnoser kan få støtte til utgifter til undersøkelse og behandling hos tannpleier eller tannlege etter takster fastsatt av helse- og omsorgsdepartementet.


Når NAV mottar en søknad bes den andre forelderen om å fylle ut blanketten Svar på forhåndsvarsel i sak om barnebidrag. Den som søker må fylle ut skjemaet, og sende det til NAV sammen med kopi av kvitteringer eller faktura på utgiftene. Søknad om bidrag til særlige utgifter er gebyrfritt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg