onsdag 20. desember 2017

Gulrotkake med kefir

En saftig gulrotkake med mørk sjokolade er enkel å lage og smaker deilig. Glasuren er laget av hvit sjokolade og kremost. Perfekt å ha med som en god overraskelse på neste foreldremøte eller dugnad i bakgården! Her har du en enkel, stor og deilig gulrotkake dekket med masse nydelig ostekrem! Har du ostekrem til overs kan du legge den i kjøleskapet å bruke den til for eksempel muffins.


Gulrotkake med kefir

Oppskriften passer til. Har bakt denne flere ganger med stor suksess, den har vært med både på jobb, på skole og til bursdag. Jeg pleier å ha i minst 1ts malt nellik i tillegg til kanel, evt bytte ut 1ts kanel med ts nellik. Resultatet blir sprø og knasende gode knekkebrød som er perfekt til både frokost, lunsj og kvelds. Knekkebrødene blir ekstra spennende med tranebær.


Jeg har nettopp prøvd gulrotkake i langpanne og det gikk ikke særlig bra å ha formen midt i , den hevde seg så stor at toppen ble litt svart. Pisk inn vaniljeessens, kanel, natron og kefir. Saftig gulrotkake med søt og syrlig ostekrem er manges favoritt.


Annonse: Apetina Hei, Det blir en litt sunnere gulrotkake på denne mandagen. Dette er en lys og lett gulrotkake , som inneholder svært lite fett. Det helt spesielle ved denne UNIKE og knallgode gulrotkaken er først og fremst at den inneholder moste, KOKTE GULRØTTER i stedet for finrevne, rå gulrøtter. Gulrotkake med ostekrem er både saftig, god og holdbar. Dette gir en ekstra saftig og smakfull kake.


Spe vekselvis med olje og gulrøtter til alt er blandet. Ikke rør for mye (da blir kaken tung og seig). Kle en langpanne (ca. x cm) med bakepapir og fordel røren jevnt utover. En farlig go saftig og holdbar kake.


Gulrotkake med kefir

Krydret gulrotkake. Stekes i liten langpanne eller springform, cm. Kva slag kake eg lagde kunne eg velja. Tenkte med ein gong på at eg ville laga ei gulrotkake. Du kan også halvere oppskriften og steke i muffinsformer, ca.


Søkte på Kvasir og såg bloggen din. Fekk uuutruleg mykje skryt for kaka! Forstår eg godt, for den er jo berre knallgod! Denne oppskriften har jeg fått fra min gode kollega, Guro, som hadde bakt denne kaken da jeg kom på kontoret for å vise frem Mathias for første gang.


Kaken var kjempego og heldigvis ville hun dele oppskriften med meg. Gjorde som ein av dei andre lenger oppe og hadde litt sitron i kremen. Vi har oppdaget at du blokkerer annonser. Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår journalistikk med reklame og fortsette å være en gratis nyhetskilde.


Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott. Vend forsiktig inn revet gulrot i blandingen. Hell røren over i en langpanne (x cm) kledd med bakepapir i bunnen. OstekreRomtemperer smøret og visp sammen alle ingrediensene til en luftig krem. Er det kanskje din tur til å ta med kake på jobben?


Gulrotkake med kefir

Da bør du prøve denne. En saftig, mørk og uimotståelig gulrotkake med ostekrem. Pisk det tørre (kanel, bakepulver, natron og mel) vekselsvis med det våte (Bremykt Flytende og kefir ). Når brødene er ferdig hevet pensler du dem med sammenvispet egg og snitter forsiktig ett eller flere snitt med en skarp kniv i brødene. Dryss over havrekli.


Prøv også grovbrød med bygg og havre som matpakkebrød. Kom hjem med bandasje og brettet leppe og var helt alene i huset, ikke en klem på mils avstand. Jeg hadde bakt den dagen før, og nå lå den der, fristende og lekker, og ventet på at jeg skulle sette tenna i den. Gjett om det var fint å åpne kjøleskapet og finne en stor gulrotkake ! Vart spurt om å laga ei kaka til juleavslutninga i kveld. Bland inn mel, vaniljesukker, natron og krydder.


Gulrotkake med kefir

Sjekk om kaken er gjennomstekt med en tynn trepinne. Legg litt bakepapir på toppen om den begynner å mørk. Smelt smør og rør inn kefir og sukker. Bland sammen resten av ingrediensene og rør inn i deigen. Avkjøl kaken litt før den tas ut av formen.


Kaken holder seg saftig og myk uten frysing, men egner seg også godt til frysing. Nydelig krydderkake i langpanne med ostekrem, også kalt kanelkake. Er det din tur til å ta med kake på jobben kanskje?


Kefir gjør kaken ekstra saftig. Da må du prøve denne! Glasur 1g smør 2g melis ss kakao ts vaniljesukker 3-ss varm kaffe. Framgangsmåte Sett stekeovnen på 1grader og kle en stor langpanne med bakepapir. Her har vi i samlet gode og saftige varianter av klassiske langpannekaker.


Selv om den er uten både egg og melk, så blir det likevel en god og saftig gulrotkake. Trenger du en langpannekake til dugnaden, skoleavslutningen, barneselskapet, eller har du bare lyst på noe godt til kaffen?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg