tirsdag 26. desember 2017

Beinhinnebetennelse på engelsk

Betennelse i muskel og senefeste på forsiden av leggen, nærmere bestemt langs innsiden av skinnbeinet (tibia), er en svært vanlig belastningslidelse og betegnes beinhinnebetennelse. Beinhinnebetennelse kalles også medialt tibialt stressyndrom, pretibial periostitt eller shin splints på engelsk. På fagspråket brukes ulike betegnelser som medialt tibialt stressyndrom, shin splint, pretibial periostitt, medial traksjonsperiostitt.


Betennelsen forekommer vanligvis i idretter der det ofte foregår mye løping og hopping. Hvordan kan man unngå beinhinnebetennelse ? Det er mye man kan gjøre for å forebygge beinhinnebetennelse , hvis man er klar over risikofaktorene. Her er målet å avlaste innsiden av skinnebeinet ved å løsne på muskel- og losjehinnefestet på beinet.


Vi vil samtidig behandle den mulige årsaken til beinhinnebetennelsen. Operasjonen blir gjort dagkirurgisk, noe som betyr at du kan reise hjem samme dag. Kort rehabiliteringsperiode på 2-uker. Har kjennt symptomer på beinhinnebetennelse en stund nå. Tenkte først at det gikk over etter en stun men har blitt skikkelig ille nå.


Nå er det såvidt jeg klarer å utføre treninger osv. Hva burde jeg gjøre? Prøve å behandle det selv?


Det er god prognose ved beinhinnebetennelse , men det forventes flere uker til måneders systematisk opptrening. Risikoen for tilbakefall er også stor, dersom en ikke tar hensyn til utløsende årsaker. Denne oversikten er basert på beste kliniske praksis av fysioterapeuter og leger ved Rosenborgklinikken i Trondheim. Vi har fem oversettelser av aktør i bokmål- engelsk ordbok med synonymer, definisjoner, eksempler på bruk og uttale. Oversettelse norsk - engelsk er derfor spesielt laget som et oppslagsverk for deg som behøver et lett tilgjengelig - og ikke minst gratis - hjelperedskap i ditt arbeid i oversettlese av ord og setninger fra norsk - engelsk.


Det kan brukes både av deg som jobber eller går på skole. På grunn av dette inkluderer vi ofte flere engelske oversettelser av et norsk ord i ordboken, samt eksempler for bruk av ordet. Når en bruker foreslår ord til norsk- engelsk ordbok, må andre brukere godkjenne oversettelsen før ordet legges til i ordboken på permanent basis. Har fått vondt på yttersida av ankelen, rett ved den kulen der, etter at jeg trappet opp løping altfor raskt.


Er dette beinhinnebetennelse eller kan man bare få det i leggene? Jeg løper med barfotsko (nesten, de er bittelitt tjukkere i sålen) og vil gjerne løpe igjen raskt. Jeg har selv hatt det mange ganger og det kommer gjerne i perioder jeg løper eller går mye. Mye handler om totalbelastningen du utsetter beina dine for, og en svært aktiv jobb etterfulgt av mange løpe-økter kan by på problemer. Basert på hvor det gjør vondt, er det som regel lett for legen å stille diagnosen beinhinnebetennelse.


I amerikansk engelsk , har imidlertid tilkoblinger ble vant til å bety must: I have got to go - Jeg må gå. Flett gjerne inn korte instrukser, beskjeder og spørsmål på engelsk i løpet av uka. Oppmuntre elevene til å bruke engelsk som klasseromspråk, uavhengig om dere har engelsk den timen eller ikke. Teksten In the Classroom inneholder engelske hverdagsfraser, som kan være fine å gå igjennom med elevene i første engelsktimen etter ferien.


Alle artikler i NEL og på NHI. Vår norsk- engelske ordbok er gratis og tilgjengelig for alle, til envher tid. Bruk ordboken til å oversette fra Norsk til Engelsk eller fra Engelsk til Norsk. DinOrdbok serverer deg søkeresultatet med synonymer, avledede or uttale, definisjoner og eksempler på bruk. Eksempler av garanti på engelsk.


Disse setningene er hentet fra eksterne kilder og kan derfor inneholde feil. Det forventes i dag at vi nordmenn behersker engelsk - både i jobbsammenheng, i utdanning, på reise og for å følge nye mediekanaler. Norsk- engelsk ordbok Engelsk er verdens viktigste språk - og grensen mellom norsk og engelsk blir stadig mer flytende.


Fant ikke noen innlegg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg