mandag 18. desember 2017

Klamydia bakterie

Navnet henspiller på at bakterien kan gi trakom (kronisk øyebetennelse). Genital chlamydiainfeksjon er en infeksjon forårsaket av Chlamydia trachomatis som er en intracellulær bakterie. Sykdommen kalles vanligvis klamydia.


Påvisning av klamydia - diagnostikk. Bakterien kan også påvises i urinprøve.

I dag brukes for det meste en analysemetode som tester for arvestoff eller DNA fra klamydiabakterien. Chlamydia-bakteriene er små, og skiller seg noe fra de vanlige bakteriene ved at de gjemmer seg inne i cellene. Infeksjon med Chlamydia psittaci kalles også ornitose eller papegøyesyke. Chlamydia pneumoniae er en annen bakterie enn den som gir kjønnssykdom (chlamydia trachomatis).


Symptomer Vis større bilde De fleste som blir smittet med klamydia , får ingen symptomer, men de kan likevel smitte andre. Hos oss er den mest kjent som en kjønnssykdom, men i tropene er den årsak til øyesykdommen trakom. Kan også smitte indirekte via fingre og sexleketøy.

Berører du øynene etter å ha tatt på infisert væske fra genitaliene, kan det gi øyeinfeksjon. Det er ikke sikkert at flere kvinner enn menn har klamydia , men kvinner er flinkere til å teste seg oftere enn menn. Klamydia formerer seg i cellene i urinrøret og livmorhalsen. Ved ubehandlet infeksjon, kan den hos kvinner bre seg opp til egglederne og forårsake en betennelse (), og hos menn bre seg via sædlederne til bitestiklene og forårsake en betennelse (epididymitt).


Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Vi har kunnskapen du trenger. Bestill fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg, Rask og Enkel frakt. Her kan du bestille klargjøring.


Finn informasjon om din resept her! Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag!

Infeksjonen kan smitte både ved oral-, anal- og vaginalsex, og rammer derfor også svelget og rektum. KLAMYDIA : Illustrasjon av bakterien som forårsaken sykdommen. Derfor kaller vi den finsk klamydia. Hos kvinner kan bakterien etterhvert infisere urinrør, livmor eller eggledere. Menn kan få infisert urinrøret eller bitestikkel.


Fordi klamydia gjør området der man er smittet sårt, blir man også mer mottakelig for smitte med andre infeksjoner. Chlamydia trachomatis är en bakterie som orsakar klamydia , en av de vanligaste sexuellt överförda sjukdomarna hos människan med ungefär miljoner nya fall varje år i världen. Likevel kan bakterier ha en evolusjon, gjennom naturlig utvalg og mutasjoner, samt horisontal genoverføring.


Mutasjoner varierer fra art til art og til og med fra kloner innenfor en enkelt art av bakteriene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg