onsdag 13. desember 2017

God psykisk helse

God psykisk helse

Psykisk helse handler om tanker og følelser. En god balanse mellom disse gjør det lettere å mestre hverdagen, på godt og vondt. Mange har definert begrepet god psykisk helse , blant annet Sigmund Freu Einar Kringlen og Marie Jahoda.


De poengterer viktigheten av å ha det godt med seg selv, gode relasjoner til andre mennesker og kunne utnytte sine ressurser og mestre eget liv som særlig sentralt for å oppleve en god psykisk helse. Fem råd for økt livskvalitet og sterkere psykisk helse. Vanene dine påvirker helsa di – den fysiske så vel som den psykiske.


På samme måte som du med små grep kan styrke den fysiske helsa , kan små grep også styrke den psykiske helsa. Fysisk aktivitet fremmer helse , bedrer humøret, gir energi, og reduserer stress. Ikke noe menneske vil kunne gå gjennom livet uten påkjenninger av noen grad. Jeg har dybdeintervjuet personer med psykisk lidelse for å få frem deres opplevelser av psykisk helse , sier Mjøsund. De fortalte om perioder med god psykisk helse og visste meget godt hva helse innebærer.


God psykisk helse

Alle hadde vært innlagt i psykisk helsevern og var diagnostisert med en alvorlig psykisk lidelse. Rådet for psykisk helse er en frittstående paraplyorganisasjon, med medlemsorganisasjoner, som skal være en pådriver for god psykisk helse. God psykisk helse handler om å mestre hele livet.


Grunnlaget for god psykisk helse legges når vi tør å snakke like høyt om vonde tanker som vonde knær. For det er jo ingen grunn til å hviske. Vi har alle en psykisk og en fysisk helse. Gjennom et langt liv vil de fleste av oss oppleve å ha det både godt og vondt – både på utsiden og på innsiden. Det er helt normalt.


Les mer om frisklivssentraler og finn oversikt her. Helse -og omsorgsminister Bent Høie legger fram strategi for god psykisk helse , med Ketil Kjenseth (V), Kari Kjønaas Kjos (FrP) og Olaug Bollestad (KrF) fra samarbeidspartiene. Verdens Helseorganisasjon (WHO) definerer god psykisk helse som ”en tilstand av velvære der individet realiserer sine muligheter, kan håndtere livets normale stress, kan arbeide på en fruktbar og produktiv måte og har mulighet til å bidra for samfunnet”. Forebygge og fremme barn og unges psykiske helse.


Når barnehagen og skolen er god , bidrar den til at alle barn og unge opplever omsorg, mestring, trivsel og læring. Skolestart: Hvordan bidra til god psykisk helse for barn Ved oppstart av skole og barnehage forbereder vi barna våre omhyggelig ved å sørge for nye klær, skolesaker, ny ransel og solid matpakke. De skal være godt rustet til å møte den nye hverdagen.


Arbeid kan gi bedre psykisk helse Angst og depresjoner er blant de vanligste årsakene til sykefravær, og det som fører til flest tapte arbeidsår i Norge. Arbeidsplassens evne til å ta vare på og legge til rette for ansatte som har det vanskelig, vil påvirke i hvilken grad de klarer å stå i jobb i denne perioden. Undersøkelser av livskvalitet viser at det store flertallet er fornøyde med livene sine. De fleste barn og unge i Norge trives og har god psykisk helse. Samtidig er det mange som får diagnostisert psykiske lidelser i løpet av barndom og ungdomsti og for en del representerer det langvarige eller livslange tilstander.


Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Hælspore, urolige ben, fotsopp, hallux valgus, benhinnebetennelse? Rask levering - dagers åpnet kjøp. Finn laveste nettpris her. Portal for psykisk helse På nettet er det opprettet en portal for psykisk helse : hjelptilhjelp.


God psykisk helse

Her finner du god informasjon om ulike tilbud dersom du opplever problemer i hverdagen: er bekymret, sliten, sover dårlig, krangler med barna, drikker, er ensom, blir utsatt for vol mobbing, lever tett på noen med psykiske problemer, har mistet noen nære, eller trenger hjelp for noe helt. Vi ønsker alle å ha en best mulig psykisk helse. Alle har en psykisk helse og psykiske helseproblemer kan ramme hvem som helst. For god psykisk helse , ikke legg til deg et pessimistisk syn på virkeligheten. Minifolder med fem gode hverdagsråd for god psykisk helse.


Temakort Mål: 27x1cm. Store kort som kan benyttes til informering, fotografering eller henges opp som pynt. Vi gir også tilbud om samtale og veiledning til pårørende. NAKUs Kunnskapsbank.


Hva er god psykisk helse ? Kunnskapsbanken fungerer som en veiviser til kunnskap om tjenester til personer med utviklingshemming. God søvn, nok søvn, gir krefter - både fysisk og psykisk til å holde oss gående. Har du kommet inn i en dårlig rutine, har du snudd døgnet - eller sliter du med å få sove om natten, og ender opp med en eller flere lange hvilestunder om dagen? Uansett, det går an å gjøre noe med det, og det lønner seg å ta grep.


Helse er definert som en tilstand av fullstendig fysisk, psykisk og sosialt velvære og ikke bare fravær av sykdom eller lidelser (forordet). WHO har lederskapet på sitt felt og er anerkjent som den fremste helsepolitiske arenaen globalt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg