torsdag 28. desember 2017

Hoste og feber hos barn

Presise og raske termometer for måling av feber. En rekke tilstander kan gi hoste som symptom. Videre følger noen årsaker til hoste hos barn : Forkjølelse.


Den vanligste årsaken til hoste er forkjølelse. Mange barn har gjentatte luftveisinfeksjoner med snue, hoste og feber. Dette er særlig typisk for barn mellom ½ til 2–års alder.

Her finner du en oversikt over ulike grunner til at barn hoster, og en rekke tiltak mot hoste hos barn. Hoste er oftest ufarlig og skal vanligvis ikke behandles. Feber er et vanlig symptom hos barn.


I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon. Barn får lettere feber enn voksne. C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å være særlig.


Denne saken fokuserer på det som er spesielt ved feber hos barn. For mer om feber generelt, se denne saken.

Tilstanden kan være plagsom, men det er nesten aldri snakk om alvorlige infeksjoner. RS-virus kan være årsak til lungebetennelse og tung pust hos barn under år, og noen av disse barna kan trenge. Hosten skal tas på alvor hvis barnet også blir tungpustet, og det anbefales da å ta kontakt med lege, sier Moe. For barn under seks måneder skal du ha lav terskel for å kontakte lege hvis barnet får luftveisinfeksjon med hoste og feber.


Disse barna kan raskt få problemer med å få i seg nok væske hvis de blir syke, sier hun. Ved feber hos barn under måneder. Hvis barnet er medtatt etter avkjøling og febernedsettende medisin.


Nakkestivhet kan være et symptom ved hjernehinnebetennelse. Langvarig hoste hos barn. Barn med astmahoste kan ha god allmenntilstan de spiser og drikker som normalt, men har altså en hoste som ikke gir seg. Dersom du har høy feber og hoste i mer enn døgn.


Urolig, utrøstelig? Artikler i dette kapittelet. For foreldre kan det være fortvilende å høre at barnet ditt er plaget av kraftig hoste. Hoste blant barn er imidlertid svært vanlig, og er heldigvis oftest ufarlig.


Enkelte ganger skyldes hoste en sykdom som kan eller må behandles. Det er mange tilstander som kan gi hoste hos barn. Barn har ikke ferdig utviklet immunforsvar og blir lettere forkjølet enn voksne.

En forkjølelse gir normalt tett og snørrete nese, hoste og vond hals. Dersom barnet har hoste og feber med nedsatt allmenntilstan. De fleste tilfeller av lungebetennelse hos barn som oppstår utenfor sykehus,.


Forkjølelse gir rennende nese, sår hals og hoste , noen kan også ha litt feber. Barn med forkjølelse. Noen barn kan hoste til de. Så har du feber og vondt i brystet samtidig som du hoster, kan det hende du har fått en lungebetennelse.


Hosten er da gjerne tørr i begynnelsen, mens den blir gulaktig, blodig eller rustfarget etter hvert. Fargen skyldes at materie hostes opp fra lungene. Det er også typisk med overfladisk pust og en følelse av at man får for lite luft.


Ungdom og voksne har vanligvis langvarig hoste uten kiking. Vaksinerte har mildere forløp. Nattlige anfall er typisk. Plutselig innsettende hoste , dyspné og cyanose. Bronkialt fremmedlegeme.


Hjertesvikt med lungestuvning. Kjemisk irritasjon av luftveiene grunnet eksponering for støv, gass og damp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg