søndag 10. desember 2017

Helfo fastlege

Medisinsk utstyr og hurtigtester. Narkotikatester og graviditetstester. Du har rett til å bytte fastlege inntil to ganger per kalenderår.


I tillegg til de ordinære byttene, kan du bytte fastlege hvis du melder flytting til folkeregisteret eller hvis fastlegen slutter eller reduserer listen sin. Du kan også velge fastlege i en annen kommune enn der du bor. Lær mer om fastlege , bytte av fastlege , egenandel ved fastlegebesøk og fastlegekontakt via helsenorge.

Her kan du finne og bytte fastlege , og se hvem som er fastlegen din nå. Når du som helseaktør har avtale med Helfo , får du direkte utbetalt den økonomiske stønaden pasienten har rett til. En avtale om direkte oppgjør er en personlig og gjensidig forpliktende avtale mellom deg og Helfo.


Her finner du tjenester som hjelper deg å følge opp din egen helse. Etter hvert kan du benytte flere tjenester på vegne av dine barn og de som har gitt deg fullmakt. Hvordan bytte fastlege Finn en fastlege på Legelisten. Søk blant alle fastlegene her.


Basistilskot for fastlegeordninga i kommunane Helfo administrerer fastlegeordninga på vegne av kommunane. Berekning av basistilskotet er ein del av denne oppgåva.

Anbefalte fastleger. Brukervurderinger, autorisasjon, kvalifikasjoner, kontaktinfo, ev. Din neste fastlege finner du her. Bytte fastlege - Min fastlege. Du kan bytte fastlege to ganger per kalenderår.


Helfo sender ut brev om dette til dem som automatisk har får gjennomført fastlegebyttet. Du vil få et brev fra HELFO med informasjon om hvordan du går fram, dersom du ønsker å bytte fastlege. Dersom du tidligere har vært tilknyttet en fastlege som i dag har full pasientliste, og du har flyttet tilbake til kommunen etter en periode, som ikke overstiger tre år, har du rett til å bli tatt inn på listen igjen. Det er HELFO som administrativt forvalter ordningen, men ansvaret for å inngå avtaler med legene påhviler den enkelte kommune.


Innbyggerne har anledning til å bytte lege to ganger pr år. Man får imidlertid ett ekstra bytte dersom man flytter eller blir tvunget til å bytte som følge av at legen slutter eller reduserer listen sin. Bestill Europeisk helsetrygdkort. Oppheld du deg mellombels i eit anna EØS-land eller Sveits, bør du ha med deg Europeisk helsetrygdkort.


Kortet dokumenterer at du har rett til nødvendig helsehjelp på lik linje med statsborgarane i opphaldslandet. Du kan velge en fastlege i en annen kommune enn der du bor. Hvis du har foreldreansvar for barn under år, velger du også fastlege for barnet ditt. Mange fastleger er tilgjengelige på helsenorge. Kontaktinformasjon for HELFO Tønsberg, telefonnummer, adresse, se informasjonen om firmaer.


Hvis helseutgiftene dine i år blir på mer enn 35- kan du søke om refusjon, forutsatt at du har fastlege i SiO.

Våre fastlegepasienter kan bestille time på nett (både ordinær time, e-konsultasjon eller videokonsultasjon). Der foreldre har felles foreldreansvar og forskjellig adresse, plasseres barnet på samme liste som den av foreldrene som har samme folkeregisteradresse som barnet. Rustesting er en del av fastlegehverdagen.


Rusprøver tas på ulike indikasjoner og på anmodning fra ulike instanser. Det kan være vanskelig å vite når du som fastlege skal involveres og hvem som skal følge opp og betale for analysene. Vi prøver her å gi en oversikt som kan hjelpe deg å manøvrere i dette feltet.


To måneder etterpå sluttet han som fastlege , og begynte på psykiatrisk avdeling på sykehuset.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg