fredag 29. desember 2017

Vannkopper symptomer

Forløpet av vannkopper er vanligvis mildt hos barn med normalt immunforsvar. De fleste barn får sykdommen i løpet av småbarnsalderen, og de blir derved varig immune. Av og til kan også friske mennesker få komplikasjoner av vannkopper. Utslettet kan bli betent.


Det er også en viss risiko for å få nerveskade, lungebetennelse og leverskade. De fleste flyselskaper vil ikke la folk reise hvis de har vannkopper.

Andre symptomer på vannkopper er generell feberfølelse, slapphet, feber, redusert matlyst og kløe fra utslettet. Disse symptomene kommer rett før eller samtidig med at utslettet bryter ut. Etter hvert vil vesiklene sprekke og tømme seg for klar væske. Etter til døgn vil man begynne å få skorpe på blemmene.


Hvordan skal man behandle vannkopper ? Svar: Det viktigste er å prøve å lindre symptomer ved vannkopper : Pass godt på den som er syk. Mål feberen og kontroller med jevne mellomrom hvordan den syke har det. Kløestillende medisin.


Slik behandles vannkopper.

Vannkopper skyldes viruset Varicella zoster. Røde prikker og rødt utslett er vanlige symptomer. Brennkopper er en betennelse som skyldes en bakterie, og er vanligst blant barn. Behandlingen er hovedsakelig lindring av symptomer. Makler, som raskt blir til vesikler.


Disse tørker senere inn og dekkes av skorper. Vesiklene opptrer på forskjellig tidspunkt i forløpet. Slimhinner kan også affiseres. Stor individuell variasjon i utbredelse.


Eventuelt et todøgns prodromalstadium med feber, hodepine og sykdomsfølelse. For de med svekket immunsystem kan vannkopper være veldig farlig. Ungdom og voksne kan få mer alvorlig forløp av vannkopper. Det brer seg til hårbunnen, munnen og spesielt overarmene og lårene. Som voksen kan du få feber.


Viruset kan imidlertid smitte så lenge det kommer nye blemmer. Hovedsymptomet ved vannkopper er utslett. Kontakt også lege hvis det er et lite spedbarn som har fått vannkopper , hvis barnet har redusert immunforsvar, ved symptomer som kramper, rask pust eller unormal døsighet, og hvis det kommer puss i blemmene. Når kan barnet gå i barnehagen?


Barnet skal være feberfritt og ha god allemenntilstand før det kan gå i barnehagen.

En som har helvetesild smitter ikke andre med helvetesil men med vannkopper – dersom de ikke er immune mot vannkopper fra tidligere sykdom eller vaksine. Dette viruset er svært smittsomt og spres når en kommer i kontakt med infiserte dråper fra noen som har hostet eller nyst, eller ved å ta på åpne sår hos en persom med vannkopper. Voksne og gravide som unntaksvis får sykdommen, blir gjerne mer syke enn barn blir. Sykdommen regnes som en barnesykdom. Personer med underliggende alvorlig sykdom kan vaksineres ved smitterisiko.


Likevel kan de få en mild form for vannkopper , men risikoen for komplikasjoner blir redusert ved vaksinasjon. Varicella ( vannkopper ) og herpes zoster (helvetesild) forårsakes av varicella zoster-virus (VZV) i familien herpesviridae. Symptomer ved vannkopper. Primærinfeksjon forårsaker vanligvis hos barn en mild sykdom med utslett ( vannkopper ), men kan hos voksne gi et mer alvorlig forløp. Hvis du har helvetesild kan du smitte andre mennesker med vannkopper , hvis de ikke har hatt sykdommen.


Omtrent fire dager før utslettet bryter ut, klør det og er smertefullt i et avgrenset område av huden. Man kan oppleve prikking eller smerte i hudområder som forverres ved berøring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg