onsdag 13. desember 2017

Bakteriell vaginose gravid

Hos gravide er det vist at bakteriell vaginose medfører en liten økning av risiko for tidlig vannavgang eller fortidlig fødsel. Dersom man skal behandle bør det med andre ord gjøres før svangerskapet, eller helt i starten. Bakteriell vaginose uten symptomer hos gravide som er uten risikofaktorer for fortidlig fødsel, behøver ikke behandling.


Undersøkelse med tanke på bakteriell vaginose anbefales derfor ikke som rutine. Vi vet ikke sikkert hva som forårsaker tilstanden, men risikoen øker med ny partner eller ved hyppige partnerbytter. Symptomer og funn Homogen gråhvit, tyntflytende, ofte illeluktende fluor, som kan være lett skummende. På grunn av økt risiko for tidlig vannavgang og for tidlig fødsel hos enkelte kvinner vil leger vanligvis anbefale gravide med bakteriell vaginose å behandle med antibiotika. Jeg er ganske sikker på at jeg har bakteriell vaginose , symptomene kommer og går, og skal til gynekolog men får ikke tid før etter nyttår tror jeg.


Noen som vet om jeg kan bli gravid selvom, eller må jeg vente til etter nyttår? Symptomene forsvinner noen dager før eggløsning, men kommer igje. SAMMENDRAG BAKTERIELL VAGINOSE – Gardnerella vaginalis (m.fl.) SMITTEMÅTE Er ikke regnet som en seksuelt overførbar infeksjon, men en forstyrrelse i underlivets normalflora.


SYMPTOMER Rikelig, tyntflytende utflod med vond lukt. Tror det er få som ser det. Og du kan nok fint bruke den. Jeg er veldig glad i kjoler til hverdags, og liker de best i gode materialer.


Vanligvis behandles bakteriell vaginose med antiseptikum eller antibiotika, enten i form av tabletter, stikkpiller i skjeden eller skjedekrem. Behandling av bakteriell vaginose. Rask og trygg leveranse.


Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Rutinemessig behandles ikke partnere, men noen leger anbefaler å avstå fra sex under behandlingen. Jeg undrer litt over dette med bakteriell vaginose (BV) i svangerskapet, er det noen som har erfaring med det? Sliter veldig med tilbakevendende soppinfeksjon også mistenker jeg bakteriell vaginose i tillegg innimellom.


Har lest at BV tidlig i svangerskapet kan medvirke til abort. Antibiotikabehandling av gravide med symptomfri bakteriell vaginose har trolig liten eller ingen effekt på forekomst av fødsler før uke (4). Diagnostikk og behandling av asymptomatisk bakteriell vaginose kan gjøres, men det bør skje tidlig i svangerskapet eller helst før planlagt konsepsjon (2). BV er den vanligste årsaken til vaginale infeksjoner hos kvinner i fertil alder.


Hvis du får BV, husk at du ikke er alene. Gravide med BV skal derfor alltid ha behandling. For andre kvinner vil dette kunne normalisere seg selv, men mange opplever plagene såpass sjenerende at de ønsker behandling.


Se bakteriell vaginose på pasientsiden for informasjon man kan gi til pasienten i forbindelse med behandlingen. Hvorvidt alle gravide bør screenes og behandles er ikke avklart. Bacterial Vaginosis. Kan noen av dere hjelpe meg? Jeg har selv merket at utfloden lukter illeluktende, og ble bekymret for såkalt bakteriell vaginose fordi man øker risikoen for spontan abort!


Ringte legen og fikk time dagen etter. Han sa følgende: Det går over av seg selv, og man skal ikke behandle gravide med antib. En annen årsak til kløe i underlivet når du er gravid kan være bakteriell vaginose. Schjelderup opplyser om at minst prosent av alle kvinner som undersøkes har bakteriell vaginose. Symptomer på bakteriell vaginose (BV) Du er ikke alene hvis du aldri har hørt om bakteriell vaginose (BV).


Mange kvinner vet ikke at underlivsinfeksjoner vanligvis skyldes bakterier, og ikke gjærsopper (som ved underlivssopp) og trikomanas (en seksuelt overførbar infeksjon). Fikk behandling for det for ett år siden, og hadde da trolig hatt det leeenge, sånn til og fra. Nå tror jeg at jeg har fått det igjen. Eller, jeg VET jeg har fått det, for det lukter av meg. Helt grusomt egentlig Jeg sitter på kontor på job.


Mange forveksler bakteriell vaginose med soppinfeksjon, men en soppinfeksjon kjennetegnes ofte blant annet ved sterk kløe og grynete utflod som vanligvis ikke lukter. Det er viktig å skille mellom disse to tilstandene, da de krever forskjellig behandling. Les mer hos Apotek 1.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg