mandag 11. desember 2017

Feber varighet

Influensa er en virussykdom som er mest aktiv om vinteren. Sykdommen varer normalt i 3-dager, men man er ofte slapp og trøtt i 2-uker etterpå. Man skal aldri trene når man har feber. Man kan trene når man er forkjølet, men ikke med feber.


Den mest presise målestokken vil være å sjekke temperaturen før man eventuelt trener, for å være sikker på at man ikke har feber , sier Voisin. Hvorvidt gjelder å jobbe med feber , mener han at dette er helt avhengig av hvilken jobb man har. Feber er et vanlig symptom hos barn. I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon.


Barn får lettere feber enn voksne. C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å være særlig. Varighet av beskyttelsen og behov for revaksinasjon. Revaksinasjon anbefales derfor ikke. Spørsmål og svar om årsaker, symptomer, varighet , diagnostisering og forskjellen på forkjølelse og influensa.


Hva er årsaken til influensasykdom? To ulike typer influensa, A og B, forårsaker årlige utbrudd eller epidemier av varierende styrke hos mennesker. Hosten kan vedvare etter at den akutte sykdomsperioden er over. Hvis du etter å ha blitt feberfri får feber igjen, bør du være på vakt.


Det kan bety at du har fått en bakteriell infeksjon som komplikasjon til influensaen. Levende oral tyfoidvaksine. I Norge foreligger den som enterokapsler. Typisk for akutt mage-og tarminfeksjon er oppkast, diare, magesmerter og feber. Nøyaktig hvilken bakterie, virus eller parasitt som er årsaken til omgangssyken, påvises sjelden.


Dette er kroppens mekanisme for å bekjempe organismer som virus og bakterier. Det er kroppen selv som forårsaker feberen. Informasjon til allmennheten og helsepersonell om influensa og sesonginfluensa. Temaside for informasjon, rå nyheter og statistikk om den årlige sesonginfluensaen. Små barn kan lett få høy feber uten at det behøver å være tegn på noe alvorlig.


Verdens helseorganisasjon har slått fast at gulfebervaksinasjon gir livslang beskyttelse mot sykdommen, og har derfor besluttet at internasjonalt gulfebersertifikat er gyldig livet ut. Kliniske kriterier er vedvarende feber og minst én av følgende symptomer: hodepine, bradykardi, tørrhoste, diaré, obstipasjon, magesmerter, utilpasshet. Med epidemiologisk tilknytning menes overføring fra person til person, eksponering for en felles kilde eller eksponering for forurenset mat eller vann. Høy feber kan imidlerti særlig hos barn og eldre gjøre at man ikke klarer å få i seg væske, og det kan da være lurt å gi febernedsettende for å lindre plagene som feber gir.


Feber varighet

Dersom du har så vondt i halsen at det er vanskelig å svelge tabletter kan du bruke mikstur eller stikkpiller. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. De fleste får plagsom hoste, feber og tyngre pust enn vanlig. Sting eller smerter i brystet er også vanlig. Ubehaget sitter gjerne på siden av brystkassa eller bak i ryggen, og blir ofte verre når du hoster eller hvis du trekker pusten dypt.


Hodepine er vanlig. Akutt bronkitt er en forbigående infeksjon i slimhinnene i luftrøret og bronkiene. Det vanligste kjennetegn er vond hoste.


Man kan også få lett feber , verkende muskler, og tung pust ved lette fysiske anstrengelser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg