torsdag 28. desember 2017

Greske navn

Dersom du har noen andre guttenavn - send dem gjerne inn så legger vi de til i databasen. I antikkens greske religion ble de olympiske guder og kultene til de tolv guder ofte relativt adskilte konsepter. Herodot nevnte også at Herakles var inkludert som en av tolv av noen.


Vi har samlet noen greske navn til jenter på denne siden. Greske jentenavn: På denne siden finner du alle de Greske jentenavnene lagret i vår database.

Greske guder er en liste av guddommer tilhørende gresk mytologi. Se også liste over greske mytologiske vesener. Ai-) Älvsborg festninger i Sverige Æmilia landskap i Italia, nå Emilia Æmilius (død 1f.Kr.) romersk konsul Æneas el. Aineias sagnhelt i gresk og romersk mytologi Æneiden romersk epos Æskulap el.


Har en gutt med gresk navn og vil gjerne holde meg i samme stilen på nestemann, syns det blir litt rart med et erkenordisk navn i kombinasjon med det greske. Noen med gode forslag? Vil gjerne at navnet skal fungere greit i norge.


Zevs: Zevs er overhodet for gudene på Olympen, og himmelrommet er det egentlige området hans.

Han hersker over været, og blir bla kalt Skysamleren, Skysvartneren og Lynsvingeren. Det greske alfabetet brukes i dag til å skrive språket gresk. Ordet alfabet kommer fra de to første bokstavene i det greske alfabetet, alfa og beta.


I den greske mytologien finner vi blant annet navnene Afrodite, Ares, Artemis, Athene og Chloe, som man finner blant både barn og voksne i Norge. Full konsekvens i transkripsjon fra gresk er derfor på denne bakgrunnen ikke praktisk mulig eller ønskelig. Hundrevis av år senere, langt inn i det 21. Men greske jentenavn spredte seg også gjennom Vesten takket være gammel gresk religion og gudene på Olympus. Homer benyttet derimot ikke navnet hellener i arkaisk ti men refererte til grekerne som akajere, argeiere eller danaere blant flere navn.


Navn og personlighet. Og dette er fordi mange språk rundt om i verden kommer fra det greske språket. Men det er også en interessant kilde for å finne et navn for ditt bunt av glede. Nefeli - Νεφέλη Alternativ stavemåte: Nephele Et vakkert navn på en jente som stammer fra gresk mytologi og kommer fra nephos , som. Den greske beskrivelsen sier deg kanskje ikke så mye, men vi snakker om fylte zucchiniblomster.


De er vakre å se på, og smaken er rund og god. Det serveres ofte som en forrett når zucchinien blomstrer, og fyllet består av ris, grønnsaker og en god håndfull mynte. Sardeles tiganites (Kalyva Taverna, Kreta) Sprellferske sardiner.

En kortform av Guds navn forekommer i De kristne greske skrifter. Dette kommer fra et hebraisk uttrykk som bokstavelig betyr lovpris Jah. Jah er en kortform av navnet Jehova. Mange navn som blir brukt i De kristne greske skrifter, er avledet av Guds navn. Gresk (eldre enn latin) og latin var begge de to store europeiske oldtidsspråk.


Latinerne bosatte seg ved elven Tiber i et område kalt Latium. Alle navn på planter er. Mange av de ordene vi bruker er avledet av gresk og latin.


Det var hit husmoren fra Liverpool, Shirley Valentine reiste på eventyr i filmen med samme navn , og gjorde øya mer populær enn noensinne. Og det er også hit tusenvis av turister valfarter hvert år, på jakt etter den autentiske, greske atmosfæren i romantiske og billedskjønne omgivelser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg