onsdag 27. desember 2017

Tidlig spontanabort symptomer

En fullstendig spontanabort betyr at alt vev er ute av livmoren. Ingen videre behandling er nødvendig. Mange kvinner som aborterer tidlig i svangerskapet vil ha fullført en fullstendig spontanabort når de kommer til legen. Men hvis en abort ikke er fullstendig, er det hovedsakelig tre behandlingsalternativer. Tidlig i svangerskapet er det så å si umulig å merke med mindre du tester deg samme dag som du forventer mens, og får positiv graviditetstest, sier jordmor ved Hjemmejordmor i Bergen, Annhja Nielsen.


LES OGSÅ: Blødninger tidlig i svangerskapet. Vanlige symptomer på spontanabort. Et vanlig symptom på spontanabort kan være blødning og noen opplever at graviditetssymptomene forsvinner, dette kalles truende abort.


Det er sjelden at abortsymptomene er helt fraværende og at den gravide ikke merker noen ting. Svangerskap som går til grunne før 22. Ved de fleste av disse abortene synes årsaken å ligge hos fosteret (for eksempel kromosomfeil), mens aborter i 2. Når en spontanabort først er i gang, kan den nemlig ikke stoppes. Og følgene kan være voldsomme for foreldre med et brennende ønske om å få barn.


Men hvor utbredt er egentlig spontanabort , hvilke symptomer på spontanabort skal du som mor holde spesielt øye me og hvilke årsaker til spontanabort finnes det? Ved symptomer på tidlig spontan abort , det vil si før 12. Hos de fleste som aborterer tidlig har fosteret vært dødt i en periode, og hos noen har det aldri vært utviklet noe foster. Det er vanligvis vanskelig å si noe om årsaken til spontanabort i hvert enkelt tilfelle.


Er du mer lettantennelig enn tidligere , eller gråter du av ingenting? Det kan være et symptom på at du er gravid. Hormonforandringene i kroppen kan også føre til at humøret svinger opp og ned.


Heldigvis for dine nærmeste, så går det over! HORMON-OVERLOAD: Det er helt normalt å bli mer følsom under en graviditet. Selv om det kan være vanskelig å tenke slik der og da, er det også viktig å huske at en spontanabort som regel skjer av en grunn. Som oftest skjer tidlige spontanaborter fordi det rett og slett ikke er liv laga.


Noe kan være galt med fosteret, og da rydder naturen ganske enkelt opp på egenhån sier Nielsen. En spontanabort betyr et ufrivillig, spontant tap av en graviditet før 22. Tilstanden er forbundet med uprovosert vaginalblødning med eller uten smerter nederst i magen.


Spontanabortene kan deles inn i de tidlige , som skjer før utgangen av 12. Man regner med at omtrent prosent av alle påviste graviditeter ender med spontanabort. Man antar at den vanligste årsaken er kromosomforstyrrelser i den tidlige utviklingen av fosteret.


De aller fleste av disse skjer i løpet av de første tre månedene. Ofte er det uklart hva som er grunnen til spontanaborten. Tidlig Abort Symptomer Eksperter anslår at omtrent prosent av tidlige graviditeter ender i en spontanabort. Dette skjer ofte i de tidligste stadiene av svangerskapet, selv før en kvinne vet at hun er gravid. Jeg har opplevd en tidlig spontanabort i uke 6. Da fikk jeg ryggsmerter à la mensen og en kraftig blødning.


I mitt tilfelle var det absolutt ingen tvil om at jeg hadde abortert. Resultatene viste at for kvinner som ble gravid innen seks måneder, var risikoen mindre for å oppleve både en ny spontanabort og svangerskap utenfor livmoren. De hadde også lavere risiko for å føde for tidlig og føde barn med lav fødselsvekt, sammenlignet med de som ble gravid senere etter en spontanabort. Et ønsket barn er vondt å miste, uansett hvor tidlig.


Jeg for min del, glemmer aldri allle de gangene vi gikk igjennom den forbudte sorgen. Glden er ubeskrivelig stor nå som det for oss ordnet seg, og alt går bra med vennen som ble født for noen mnd siden. Viktig tema du tar opp, det burde vært mer åpenhet omkring spontanabort. Det finnes ulike symptomer som kan antyde at du kanskje er gravid. Disse tidlige tegnene på graviditet varierer fra kvinne til kvinne, og fra graviditet til graviditet.


Hvis du er gravi merker du kanskje ett eller flere av disse symptomene. Det er lite sannsynlig at du får alle på én gang. Mange har uskadelige småblødninger tidlig i graviditeten. Men også i denne situasjonen bør du bli undersøkt av legen din.


Tidligere ble kvinner med truende spontan abort innlagt til avlastning på sykehus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg